Нам є чим пишатися: Неймовірно, але авторами цих винаходів стали українці

Наші співвітчизники визнані у всьому світі.

Про те, що українці нація талановитих, давно ні для кого не секрет. Більш того, безліч винаходів, якими ми користуємося щодня, вважаючи, що це розробки західні та американські вчені, на перевірку виявляються дітищами наших співвітчизників. На жаль більша частина не завжди отримує масовий випуск, відзначають Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Додаток Droid Translator

Спеціальний додаток, який можна назвати прямим конкурентом Skype і Viber, має свою перевагу. У додатку киянина А. Коновалова голос співрозмовника перекладається автоматично і синхронно у форматі текстових повідомлень, до того ж, будь-якіою мові. Він став першим у світі VoIP-сервісом з такою безкоштовною функцією . У той час як в скайпі синхронним перекладачем виступає жива людина, робота якої коштує 3 долари за хвилину.

Розпізнання комп'ютером осіб

Киянин Є. Анчишкін щоб вирішити проблему розпізнавання осіб на відео або фото створив організацію і поставив перед нею цю задачу. Досить швидко українські програмісти змогли створити унікальну технологію розпізнавання осіб, яка могла б стати дуже корисною для силових структур України, але на жаль, ця перспективна розробка вже викуплена інтернет-гігантом Google, а хлопці продовжують займатися її вдосконаленням вже в іншій країні.

CD-диск з терміном зберігання більше 10000 років

Передавати інформацію через тисячоліття реально! Вченими НАН України розроблено особливі сапфірові диски, які можуть зберігати інформацію десятки тисяч років!

Диск стійкий абсолютно до всіх природних способам пошкоджень. Йому не страшна ні волога ні висока температура!

Безкровний аналіз крові

Багато хто з нас бояться одного вигляду крові, що вже говорити про маніпуляції пов'язані з обов'язковим аналізом крові ?! Цю проблему вирішив учений з Харкова А. Малихін. Завдяки його старанням, з'явився прилад з п'яти датчиків, кожен з яких прикріплюється до певних ділянок тіла. Результати, а це більше 130 показників здоров'я, виводяться на екран, до якого і підведені вищевказані датчики. Цей прилад успішно використовують у медичній галузі такі країни як Німеччина, Китай, Саудівська Аравія, Єгипет і Мексика.

Хірургічний шов-блискавка

Під час бойових подій на сході України особливої актуальності винахід жителя Полтави В. Запеки. Завдяки спеціальній пластиковій блискавці вирішується проблема зупинки кровотечі, а також немає необхідності знімати шов перед операцією і потім знову його накладати. Досить приклеїти блискавку спеціальною плівкою, схожою на пластир, що може зробити будь-яка людина без спеціальної медичної освіти. Після проведення операції також не виникне необхідності в перев'язках. Рана під блискавкою заживає швидко, без шрамів і запалення.

Поліетилен, який можна з'їсти

Вся світова спільнота вже не один десяток років ламає голову над проблемою утилізації поліетиленових пакетів. Але удача посміхнулася харківському винахіднику С. Тимчуку.Пошуки рішення забрали 15 років, проте результат вражає. Це екологічно чиста поліетиленова плівка, придатна до їжі.

На смакові якості вона не впливає. Готується на основі кукурудзяного крохмалю. Якщо ж її викинути, вона через пару тижнів зникне сама по собі.

Вирощування гігантських устриць

Вже кілька років в Україні вирощують гігантські устриці на спеціальних фермах, які в природі можуть жити і розмножуватися тільки в Тихому океані. Вченим - біологами з Севастополя А. Пірковій і Л. Ладигіній вдалося знайти спосіб вирощування таких устриць (Crassostrea gigas).

За це біологи були удостоєні золотої медалі Всесвітньої організації прав власності. Але вчені на цьому не зупинилися - за таким же методом вирощують чорноморські мідії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...