Наодинці зі страшною хворобою: Держава більше не допомагатиме онкохворим - голова МОЗ

В.о. міністра відомства Уляна Супрун заявила, що МОЗ сконцентрується на профілактиці хвороб, а не на їх лікуванні.

 В.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун. Фото:stoppolio.in.ua

Онкохворі українці більше не зможуть розраховувати на грошову допомогу держави. Про це під час робочої поїздки до Вінниці заявила в.о. Міністра охорони здоров’я України Уляна Супрун, передають Патріоти України з посиланням на Високий замок.

Головний лікар Вінницького обласного клінічного онкологічного диспансеру Володимир Шамрай запитав у пані СУпрун, чи зможуть хворі на рак наступного року розраховувати на державну допомогу в лікуванні.

"Загальновідомий факт, що онкологічна допомога є найбільш дороговартісна. Лікування онкохороб коштує десятки, а іноді і сотні тисяч гривень. З іншого боку, на жаль, з наступного року в нашій державі не буде прийматися загальнодержавна програма «Онкологія». Тобто всі питання лікування і забезпечення, в тому числі і хіміотерапією, будуть лягати виключно на плечі місцевих бюджетів. Мені дуже б хотілося почути вашу думку і ваше бачення шляхів розвитку і перспектив розвитку на найближчих 5 років вітчизняної онкології,"— поцікавився В.Шамрай.

У своїй відповіді очільниця МОЗу не заперечила висловлювання головного онколога Вінниці з приводу того, що держава не прийматиме програму допомоги хворим на рак «Онкологія». Натомість Уляна Супрун заявила, що МОЗ концентруються на профілактиці хвороб, а не на їх лікуванні.

"Я би хотіла побачити, щоби профілактична медицина працювала, щоб ми мали менше і менше захворювань на онкологічні хвороби. Чому ми мусимо лікувати їх всіх? Тому що ми дуже пізно виявляємо ці хвороби," — вважає пані Супрун.

Судячи з відповіді Уляна Супрун переконана, що якісні послуги сімейних лікарів допоможуть знизити коефіцієнт захворюваності на рак. А в критичних випадках допомогти онкохворим зможуть місцеві бюджети.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...