Напад на російський банк у Києві: Затриманий боєць АТО з Білорусі, серед учасників погрому - неповнолітні

33-річному мешканцеві Білорусі оголошено про підозру у вчиненні правопорушення за статтею "хуліганство", а неповнолітні затримані вже давали пояснення правоохоронцям.

Погром російських банків у Києві. Ілюстрація:www.unian.uaСпівробітниками поліції за підозрою в нападі 20 лютого в Києві на відділення російського Альфа-Банку, розташованого на Хрещатику, затриманий опозиціонер з Білорусі, який воював на Донбасі на стороні сил АТО. "Увечері 22 лютого в Шевченківське управління поліції доставили активіста, який брав участь в хуліганських діях", - повідомляє прес-служба ГУ Національної поліції в Києві, інформують Патріоти України.

Відзначається, що затриманим є 33-річний житель Республіки Білорусь. Йому оголошено про підозру у вчиненні правопорушення за статтею "хуліганство". В даний час вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу.

У той же час на сторінці батальйону "ОУН" в Facebook повідомляється, що затриманий - оунівець Василь Парфенков з позивним "Сябро".

"Друг" Сябро - опозиціонер з Білорусі, який втік в Україну через переслідування режиму Лукашенка. Він брав активну участь в Революції гідності. Зараз воює на східному фронті в складі Добробату ОУН. Минулого літа був важко поранений в Пісках, після одужання знову повернувся на фронт", - відзначили в батальйоні.

Також в повідомленні говориться, що Парфенков отримав українське громадянство і його арешт є політично мотивованим. При цьому в батальйоні не заперечують участі Парфенкова в атаках на офіс Ахметова і на російські банки в Києві.

Загалом поліцейські встановили особи 10 учасників погромів відділень російських банків в Києві 20 лютого, серед них - двоє неповнолітніх

"Десятьох учасників цих подій вже встановили, двоє з них - неповнолітні. Зокрема, неповнолітні вже давали пояснення правоохоронцям, це відбувалося в присутності їхніх законних представників, в тому числі батьків. Їхнім діям також дадуть правову оцінку", - сказала прес-секретар столичного управління Національної поліції України Оксана Блищик.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...