Нарешті: СБУ хоче заборонити чиновникам і політикам їздити в Росію

Юристи СБ України підготували законопроект про обмеження візитів в Російській Федерації політикам, чиновникам, представникам органів місцевого самоврядування та громадським діячам.
Політикам та чиновникам хочуть заборонити їздити у РФ. Фото: 112 Україна.

СБУ ініціює громадське обговорення законопроекту про обмеження візитів в РФ українським чиновникам. Про це повідомляє прес-служба відомства, передають Патріоти України.

Служба безпеки України послідовно розробляє пропозиції щодо вдосконалення чинного законодавства, спрямовані на ефективну протидію розв'язаній Кремлем «гібридній війні» проти нашої країни. За останні два роки СБУ запропонувала ряд змін в понад 30 законів для підвищення рівня національної безпеки і боротьби з тероризмом саме в умовах російської агресії. Український парламент, зокрема, прийняв запропоновані СБУ зміни до Закону України «Про боротьбу з тероризмом» і схвалив у першому читанні проект Закону «Про основні засади забезпечення кібербезпеки України».

Черговим кроком правового регулювання протидії російській агресії стала ініціатива глави СБУ Василя Грицака про заборону поїздок політиків і чиновників в РФ. Юристи СБ України підготували законопроект про обмеження візитів в Російській Федерації політикам, чиновникам, представникам органів місцевого самоврядування та громадським діячам. У проекті закону, зокрема, передбачено кримінальну відповідальність чиновників за відвідування РФ з метою заподіяння шкоди національним інтересам України. Відповідну статтю пропонується додати до Кримінального кодексу України.

З огляду на важливість законопроекту для українського суспільства, СБУ відкрита до фахових пропозицій щодо його вдосконалення і перед передачею документа одного з суб'єктів законодавчої ініціативи виносить його на публічне обговорення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...