"Насіров досі керує ДФС. І більшість підлеглих у цій вертикалі – його люди", - Чорновіл

Зрозуміло, що у звинуваченнях, які зараз висувають антикорупційні органи Насірову – податкове відтермінування фірмам Онищенка – була злочинна змова, але довести це буде все одно складно.

Насіров може почуватися спокійно? Фото: РБК.

Якщо Національне антикорупційне бюро і Спеціальна антикорупційна прокуратура зосередяться в розслідуванні проти Романа Насірова виключно на епізоді з фірмами Олександра Онищенка і не копатимуть глибше, то невідомо, чи справу доведуть реально. Між тим, Насіров дуже серйозно продовжує впливати на ДФС, і у цих зв’язках можна знайти більш конкретні докази його злочинної діяльності. Таку думку сайту "24" висловив політичний експерт Тарас Чорновіл, передають Патріоти України.

За його словами, зрозуміло, що у звинуваченнях, які зараз висувають антикорупційні органи Насірову – податкове відтермінування фірмам Онищенка – була злочинна змова. І мета цієї змови була не відкладення виплат, а зробити так, щоб Онищенко ці податки взагалі не платив. Але це потрібно довести юридично – в суді.

"Довести, що Роман Насіров безпосередньо керував цим процесом і був злочинний умисел – не повернути гроші державі – буде складно. Навіть той факт, що реальне рішення про надання цієї відстрочки було винесено до того, як подали відповідну заявку, спишуть на бюрократію", – говорить політолог.

Тому, вважає Чорновіл, було б добре, щоб паралельно САП шукав зв'язки до самого верху ДФС – зокрема і самого Насірова. "По суті, Насіров досі керує ДФС. І більшість підлеглих у цій вертикалі – його люди. Потрібно шукати ці зв’язки – з митницею, історії з податками, коли величезні фірми не сплачували гроші. В митниці дуже добра вертикаль контролю з самого верху. Все це веде до певних чиновників у ДФС, які досі залежні від Насірова", – говорить експерт.

При цьому, зазначає Тарас Чорновіл, з’явилася інформація, що Роман Насіров начебто давав безпосередні команди, які суттєво вплинули на систему автоматичного відшкодування ПДВ. Коли система блокується, то вона починає працювати вибірково, і на цьому хтось добре заробляє.

"Зараз хочуть встановити цих людей, які напряму виконують вказівки Насірова. Якщо стане зрозуміло, що перспективи його засудження реальні, нікому з них не захочеться за ним іти в яму, і вони даватимуть свідчення. Тоді перспективи по справі Насірова одразу зростуть", – вважає Чорновіл.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...