"Навіть чеченці здивувались": Очевидці про масове затримання татар російськими силовиками у Криму

При затриманні ніхто з окупантів не представився і не пред’являв ніяких посвідчень.

Переслідування татар у окупованому Криму продовжується. Фото: ghall.com.ua.

Вчора, 1 квітня, в окупованому Криму «правоохоронні органи» провели рейд по розважальних закладах півострова. Під час якого були затримані десятки кримських татар, до яких «поліція» ставилась із особливим цинізмом. Про це в соцмережі повідомив адвокат Еміль Курбедінов, передають Патріоти України.

За словами адвоката, при затриманні ніхто не представився і не пред’являв ніяких посвідчень. «Близько 22-30 в кафе Багдад увірвалися озброєні особи в масках, всіх присутніх поставили до стіни. Неповнолітніх і осіб слов'янської зовнішності практично відразу відпустили. Решту обшукали, якась жінка перевірила всіх на наркотичне сп'яніння. У кафе зламали дивани, перевертали, штовхали кальяни, кілька диванів спалили», – розповів Курбедінов.

Згодом нападники взялися перевіряти автомобілі відвідувачів. Обшук проходив без свідків і будь-яких протоколів. При цьому, так звані правоохоронці, намагалися спровокувати бійку. Всі затримані були доставлені у центр протидії екстремізму. За словами очевидців їх було близько 40-50 осіб, серед яких були чеченці, дагестанці, узбеки та азербайджанці. У всіх взяли відбитки пальців, зразки слини, фотографували і допитували. З особливим цинізмом правоохоронці відносились до відвідувачів кафе «Багдад».

«Очевидці кажуть, що з особливим цинізмом ставилися саме до тих, кого привезли з кафе «Багдад». Змусили встати один за одним, руки на плечі тому, хто стоїть попереду і так повели в підвал. Деякі з чеченців здивовано запитували кримських татар, що ж вони накоїли, що їх так водять «ланцюжком», – зазначив адвокат.

Після кількагодинного утримання всіх відпустили. Як розповів Еміль Курбедінов, постраждалі налаштовані рішуче, хочуть отримати офіційні відповіді, за що їх затримали. Наразі готуються скарги та складають фотороботи нападників.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...