Назад у спорт: Гаррі Каспаров повернувся у шахи після 12 років перерви

У Сент-Луїсі відбудеться перша гра колишнього чемпіона світу з російським шахістом, чемпіоном світу 2013 року в складі збірної РФ, Сергієм Карякіним.

Гаррі Каспаров. Фото:15minut.org

14 серпня екс-чемпіон світу з шахів Гаррі Каспаров після 12-річної перерви повернеться в спорт. Про це повідомляє AFP, передають Патріоти України з посиланням на Inforesist.

54-річний гросмейстер вперше з 2005 року візьме участь в офіційному змаганні. На турнірі зі швидких шахів і бліцу в американському Сент-Луїсі він зіграє з дев'ятьма суперниками.

Від організаторів Sinquefield Cup Каспаров отримав уайлд-кард - особливе запрошення, оскільки через відхід з професійного спорту 12 років тому не мав можливості пройти загальну кваліфікацію.

У Сент-Луїсі відбудеться перша гра Гаррі Каспарова з російським шахістом, чемпіоном світу 2013 року в складі збірної РФ, Сергієм Карякіним.

Як відомо, Каспаров пішов зі спорту в 2005 році, після 20-річного домінування в світових шахах.

У 1985 році у віці 22 років він обіграв Анатолія Карпова, ставши наймолодшим чемпіоном світу з шахів в історії.

У 2000 році Каспаров програв матч на першість світу росіянину Володимиру Крамнику.

Через п'ять років він оголосив, що закінчує шахову кар'єру, щоб присвятити себе політичній діяльності, після чого входив до складу в цілого ряду російських опозиційних рухів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...