Не було на жодному плані: Науковці знайшли таємне підземелля у Одесі під історичною будівлею

Перша кімната з'єднувалася раніше з підвалом під Турецьким залом, друга, ймовірно, є частиною підземного ходу.

Воронцовський палац у Одесі. Фото: thecity.com.ua.

Реставратори виявили таємне підземелля біля входу до Воронцовського палацу. Про це повідомив архітектор-реставратор Анатолій Ізотов, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

За його словами, підземелля не зафіксоване на жодній схемі комплексу та складається із двох невеликих кімнат. «Перша кімната з'єднувалася раніше з підвалом під Турецьким залом, друга, ймовірно, є частиною підземного ходу, що веде з господарського корпусу до палацу. Висота приміщення - близько трьох метрів. Але сьогодні цей прохід закладено», - зазначив Ізотов.

Крім того, раніше, під час реставрації Воронцовської колонади було знайдено фрагменти надгробних плит розміром 15х15, 20х20 см. Всього знайдено близько 300 фрагментів старовинних надгробків – на декотрих із них надписи російською мовою, а на декотрих - на івриті. Вже незабаром фахівці розпочнуть їх вивчення та дослідження.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...