Не до китайських церемоній: Естонія та Латвія кидають за грати російських агентів

В Естонії за ґрати підуть троє громадян, котрі співпрацювали з російськими спецслужбами, у Латвії - автор петиції про приєднання країни до Росії.

У країнах Балтії вирішили жорстоко боротися з агентами росіян. Фото: investigator.org.ua.

Тартуський суд Єстонії визнав трьох чоловіків винними у злочинах проти Естонської Республіки. Усі співпрацювали з російськими спецслужбами. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Польське Радіо.

Останній вирок прозвучав 23 лютого у справі громадянина Естонії Максіма Ґруздєва. Чоловік співпрацював зі службою безпеки РФ від 2013 року. До моменту затримання у жовтні минулого року Ґруздєв передавав Росії інформацію про діяльність охоронної поліції Естонії (Kaitsepolitseiamet). Чоловіка засуджено до чотирьох роки тюремного ув’язнення.

У жовтні минулого року суд визнав винним у злочинах проти естонської держави громадянина Естонії Алєксандра Руднєва. Чоловік передавав російським спецслужбам інформацію про діяльність Сил оборони Естонії (Eesti kaitsejõud), а також інформував про локацію прикордонних застав та службових пунктів Естонії.

Третій чоловік, Павєл Романов (є особою без громадянства, мешканець Естонії) співпрацював з російськими спецслужбами у період 1994-2015 рр., і надавав інформацію про обороноздатність Естонії, захист державного кордону, а також – про працю співробітників правозахисних установ. У Латвії ризький суд виніс обвинувачувальний вирок Максіму Коптєву, авторові петиції про приєднання Латвії до Росії. Чоловіка визнано винним у публічному заклику до підриву територіальної цілісності Латвійської Республіки. Петицію, розміщену в Інтернеті, підтримало 6500 осіб.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...