Не привітали зі святом: На Харківщині комбриг 92-ї бригади намагався вбити свого заступника, - ЗМІ

Інцидент трапився в Чугуєві ще у ніч з 6 на 7 грудня, проте про нього стало відомо лише зараз. Поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".

Ілюстрація:Факти - ICTV

На Харківщині на території військової частини 0501 92-ї окремої механізованої бригади командир намагався вбити свого заступника. Інцидент трапився в Чугуєві ще у ніч з 6 на 7 грудня, проте про нього стало відомо тільки зараз. Про це повідомляє NewsRoom із посиланням на джерело в правоохоронних органах, зазначають Патріоти України.

Згідно із повідомленням видання, 6 грудня близько 18:00 командир 92-ї бригади зателефонував своєму заступнику, підполковнику Б., і звинуватив у тому, що той не привітав його з Днем Збройних сил України. Після цього командир бригади наказав заступнику їхати до навчального центру. У зазначене місце Б. прибув приблизно о 21:00.

Через деякий час командир бригади наказав 5 офіцерам, присутнім у приміщенні, вийти з нього. Замість цих офіцерів усередину зайшли 2 військовослужбовців, які зачинили за собою двері.

Видання зазначає, що в той момент командир бригади спробував ударити підполковника ножем, але той ухилився. Після цього старший за званням наказав двом бійцям убити свого заступника, а сам пообіцяв обставити це як дезертирство.

"Один із присутніх схопив залізний стілець і вдарив жертву по голові. Коли замкомбрига впав, зловмисник завдав йому ще кілька ударів, проте постраждалий зміг піднятися, вибити двері і втекти," – мовиться у повідомленні видання.

Чоловік звернувся по медичну допомогу, а наступного дня його перевели до харківського військового госпіталю. Стан здоров'я потерпілого побоювань не викликає.

Зазначається, що поліція відкрила кримінальне провадження за статтею "Умисне вбивство".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...