Не тільки «Михайлівський»: «Права рука» Гонтаревої засвітилась у справі організованого злочинного угруповання, що вкрало 2 000 000 000 у вкладників «Платінум Банку»

Гучний, скандальний обшук, котрий відбувся на передодні у заступниці голови НБУ пов’язаний мінімум з двома незаконними банкрутствами. Крім МВС та СБУ до справи залучені і правоохоронці Ізраїля

Катерина Рожкова

Патріоти України вже писали про обшук у помешканні пані Рожкової та спроби протидії правоохоронцям. Наразі з’являється все більше інформації про суть справи. Так, зокрема видання «Прокурорська правда повідомила наступне.

Минулого тижня було багато новин про власників Платинум Банку. Спочатку повідомлялося, що Григорія Гуртового затримали в Ізраїлі, потім з'являлися новини, ніби Дмитра Зінкова, одного з акціонерів Платинум Банку, затримало СБУ. Сьогодні проводили обшуки у в.о. зам глави НБУ Рожкової, нацполіція не оминула й пана Дмитра Зінкова, по - всякому власник всіляко намагається, щоб інформація не була доступною для громадськості, мабуть щоб не наганяти у вкладників його банку (25% річних) паніку.

Слідчі МВС отримали санкцію на проведення обшуку за місцем проживання заступника голови Національного банку України Катерини Рожкової.

Про це з посиланням на джерело у відомстві пише Realist, уточнюючи - слідчі дії заплановані в рамках розслідування афери з виведенням коштів з банку "Михайлівський". Відомо, що в рамках розслідування цієї кримінальної виробництва правоохоронці вже провели обшук в офісі бізнесмена Бориса Кауфмана.

Зокрема, журналісти оприлюднили постанову Шевченківського райсуду Києва від 11 жовтня 2016 року, якою задоволено клопотання про проведення обшуку за місцем проживання Рожкової, а також інших фігурантів "Михайлівського справи".

Як випливає з судового рішення слідче управління МВС в місті Києві проводить розслідування за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч.5 ст.191 (розтрата або привласнення майна в особливо великих розмірах за змовою групи осіб) і ст .218-1 (доведення банку до неплатоспроможності) КК України. Саме кримінальне провадження під №42016100000000558 було внесено в ЕРДР 2 червня 2016 року. В його рамках слідчими встановлено, що колишній глава правління банку "Михайлівський" Ігор Дорошенко "вступив в попередню змову з головою наглядової ради Platinum Bank Григорієм Гуртовим, з акціонерами банку Дмитром Зінковим і Борисом Кауфманом, а також в.о. голови правління НБУ Катериною Рожкової, яка також є одним з акціонером "Платинум Банку".

За версією правоохоронців, Дорошенко разом з названими вище особами "розробив злочинний план щодо виведення активів банку" Михайлівський "шляхом розтрати і доведення його до неплатоспроможності". Крім того, в клопотанні слідчого вказується, що "протягом лютого-травня 2016 року Дорошенко ... зробив незаконні операції, спрямовані на виведення активів з банку, які призвели до віднесення банку до категорії неплатоспроможних та завдали збитки на суму понад 2 мільярди гривень".

Правоохоронці наполягають, що за місцем проживання заступниці Валерії Гонтаревої можуть знаходитись речі й документи, які мають доказове значення у кримінальному провадженні.

Як стверджують джерела в МВС, в рамках цієї справи, крім місця проживання Рожкової і офісу Кауфмана на Музейному провулку в Києві, планується провести обшуки в приміщеннях Григорія Гуртового, Дмитра Зінкова і "Платинум Банку".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...