Недолюстровані "мусора": Поліція вимагала у пенсіонера хабара за закриття вигаданої кримінальної справи - ЗМІ

У злочинну групу входили начальник Кіровоградського відділу поліції, три оперуповноважених і місцевий “кримінальний авторитет”, який повідомив про наявність у пенсіонера заощаджень і квартири.

Ілюстрація:www.unn.com.ua

У Кіровоградській області прокуратура зловила поліцейських, які вимагали у пенсіонера 8,5 тисяч доларів за закриття вигаданої кримінальної справи. Про це повідомляє прес-служба ГПУ, передають Патріоти України.

У злочинну групу входили начальник Кіровоградського відділу поліції, три оперуповноважених і місцевий “кримінальний авторитет”, який повідомив про наявність у пенсіонера заощаджень і квартири.

Керівник карного розшуку створив та очолив злочинне угруповання, члени якого вимагали у пенсіонера хабара за зняття звинувачень у вигаданому кримінальному провадженні про розбещення неповнолітніх.

Злочинці увірвалися в квартиру пенсіонера, прикували його наручниками, побили і вимагали хабар за закриття кримінального провадження. Після чого потерпілий був доставлений у відділення поліції до організатора, де залякування продовжилося.

Чоловікові, у разі несплати коштів, погрожували фізичною розправою, притягненням до кримінальної відповідальності за розбещення неповнолітніх і відібранням житла. Тому він був змушений почати процес продажу своєї квартири. При цьому до моменту отримання грошових коштів його весь час супроводжував один з членів групи.

Зараз поліцейським повідомили про підозру у вчиненні злочинів, передбачених ч. 3 ст. 368 (вимагання та одержання неправомірної вигоди), ч. 2 ст. 162 (порушення недоторканності житла), ч. 2 ст. 127 (катування), ч. 5 ст. 185 (крадіжка), ч. 3 ст. 15 год. 3 ст. 365 (перевищення влади) і ч. 4 ст. 190 (шахрайство) кримінального кодексу.

Суд обрав запобіжний захід двом членам угруповання у вигляді утримання під вартою без можливості внесення застави. Ще по двох учасниках групи клопотання прокуратури знаходяться на розгляді суду. Так званий “кримінальний авторитет” втік і оголошений у державний розшук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...