Непомітний для очей та радарів: "Укроборонпром" преставив новий безпілотник

Розмах крил нового безпілотника - більше трьох метрів. Він може залишатися непомітним візуально і для радарів.

Новий безпілотник Sparrow-LE. Фото: "Укроборонпром".

Укроборонпром представив новий тактичний безпілотний авіаційний комплекс Sparrow-LE виробництва Спайтек. Про це повідомляється на сайті підприємства, передають Патріоти України.

Він призначений для ведення повітряної розвідки по захищеному цифровому каналу передачі даних на відстані до 25 км від центру керування. Безпілотник може перебувати в повітрі до 3,5 год. Розмах крил нового безпілотника - більше трьох метрів. Він може залишатися непомітним візуально і для радарів.

БПЛА стійкий до механічних і температурних впливів, а також захищений від впливу вологи. Дрон здатний визначити координати об'єктів і вести спостереження за об'єктами в складних метеоумовах і в гірській місцевості. Нагадаємо, нещодавно "Укроборонпром" похвалився новим бойовим модулем "Тайпан" - також розробкою українських зброярів.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...