"Невже можна серйозно сприймати інформацію, що винищувачі могли бути підняті в небо проти цивільного лайнера?" - у СБУ прокоментували інцидент із білоруським літаком

Олена Гітлянська підкреслила, що СБУ діяла і діятиме в рамках компетенції для забезпечення безпеки країни та її громадян.

Олена Гітлянська. Фото: uapress.info.

Речник СБУ Олена Гітлянська прокоментувала ситуацію з поверненням літака авіакомпанії "Белавіа" в аеропорту "Київ" в п'ятницю, 21 жовтня. Як повідомила Гітлянська на своїй сторінці в соціальній мережі "Фейсбук", СБУ отримала інформацію про іноземного громадянина та можливу загрозу національній безпеці держави, передають Патріоти України.

"На момент отримання інформації іноземець вже перебував на борту літака авіакомпанії "Белавіа", що готувався виконати рейс до Мінська. Ми невідкладно поінформували про це ДП "Украерорух". На той час, коли диспетчер зв'язався з пілотом, літак вже декілька хвилин перебував у повітрі. Після перевірочних заходів ми впевнилися, що загроза національній безпеці локалізована.

Від себе особисто. Невже можна серйозно сприймати інформацію, що винищувачі могли бути підняті у небо проти цивільного лайнера?", - зазначила Гітлянська. Вона підкреслила, що СБУ діяла і діятиме в рамках компетенції для забезпечення безпеки країни та її громадян.

Нагадаємо, авіакомпанія "Белавіа" заявила, що диспетчери Державного підприємства обслуговування повітряного руху "Украерорух" погрожували підняти в повітря винищувачі Військово-повітряних сил для повернення літака авіакомпанії в аеропорту "Київ" 21 жовтня.

У Украерорусі повідомили, що літак, що виконував рейс за маршрутом Київ (Жуляни) - Мінськ, був повернутий в аеропорт вильоту на вимогу служби безпеки України. Пізніше Білорусь направила ноту протесту Україні в зв'язку з примусовим поверненням білоруського повітряного судна авіакомпанії "Белавіа".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...