"Незважаючи на припинення прямого авіасполучення": Журналісти показали, як Медведчук літає до кума у Москву (фото, відео)

Увечері 14 листопада 2016 року Віктор Медведчук у компанії невідомих прилетів прямим рейсом із Москви в аеропорт "Київ".

Віктор Медведчук. Фото: aif.ua.

Кум президента Росії Володимира Путіна, лідер "Українського вибору" Віктор Медведчук вільно літає між Києвом і Москвою, незважаючи на заборону повітряного сполучення між державами. Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми", передають Патріоти України з посиланням на "Радіо Свобода".

Нагадаємо, що з 25 жовтня 2015 року набрало чинності рішення Державної авіаційної служби України про повне припинення повітряного сполучення між Україною та Росією. "Кому дуже треба — вибирає рейси з пересадками. Приватні літаки по дорозі з Москви до Києва і назад так само повинні робити зупинку на території інших країн, зазвичай в Білорусі. Однак ми виявили і зафіксували, що один борт отримує дозвіл від України і Росії, регулярно літаючи між Москвою і Києвом. Без зупинок ані в Білорусі, ані в інших місцях. Це — літак, яким користується Віктор Медведчук", — йдеться в повідомленні. У мережі з’явилося повне відео програми розслідування:

Увечері 14 листопада 2016 року Віктор Медведчук у компанії невідомих прилетів прямим рейсом із Москви в аеропорт "Київ". Журналісти зафіксували прямий переліт за допомогою трекінг-сервісу, а також зняли вихід Медведчука з терміналу "Київ" після приземлення з Москви.

самолет медведчук

самолет медведчук

Ще двічі журналісти зафіксували, як літак "Фалькон-900", який використовує Віктор Медведчук, здійснив пряме авіасполучення з Росією 9 вересня (рейс "Київ - Москва") і 23 жовтня (літак з'явився на трекері біля російського курортного міста Анапа і, прямо перетинаючи український кордон, приземлився в Києві).

самолет медведчук

Журналісти відзначають, що за чотири місяці спостережень усі інші приватні літаки для перельотів у Москву та інші російські міста використовували посадку в аеропорту міста Гомель (Білорусь).

Міністр інфраструктури Володимир Омелян підтвердив, що припинення прямого авіасполучення України поширюється і на приватні літаки. Міністр також повідомив, що для здійснення такого перельоту (за умови реєстрації літака в третіх країнах) потрібно отримувати дозвіл в української і російської влади.

"Така заборона поширюється на літаки реєстрації української чи російської, або, скажімо, якщо є сертифікат експлуатанта в Росії чи в Україні. У той же час теоретично літаки іншої реєстрації можуть за умови отримання згоди російської та української влади здійснювати перельоти між обома країнами. Фактично в 99 відсотках випадків такі перельоти не узгоджуються, тому комунікація йде через Мінськ або інші держави", - розповів Омелян.

Літак, яким користується Віктор Медведчук - це "Фалькон-900" з бортовим номером P4-GEM, зареєстрований на острові Аруба (Нідерланди). На запит програми "Схеми" в прес-службі громадського руху "Український вибір - Право народу" повідомили, що дозвіл на пряме авіасполучення від української і російської влади Віктор Медведчук отримує для проведення офіційних переговорів.

"Візити Віктора Медведчука в Російську Федерацію є робочими і мають офіційний характер. У ході цих візитів ведуться переговори з керівництвом Російської Федерації. Саме внаслідок таких переговорів були звільнені Надія Савченко, Юрій Солошенко і Геннадій Афанасьєв. Зараз тривають переговори щодо звільнення Олега Сенцова, Олександра Кольченка, Миколи Карпюка та Станіслава Клиха.

Один із турів таких переговорів відбувся 14 листопада 2016 року під час візиту Віктора Медведчука до Москви. З огляду на діловий і гуманітарний характер поїздок, спрямованих на реалізацію інтересів України, такі дозволи на перельоти надаються компетентними органами регулювання авіаційного руху російської та української сторін", - заявили в русі Медведчука.

27 жовтня 2016 року Віктор Медведчук був помічений на засіданні міжнародного дискусійного клубу "Валдай", який проходив у місті Сочі (Росія). За виступом російського президента Володимира Путіна Віктор Медведчук спостерігав у першому ряду.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...