Незважаючи на втрати: РФ створює третій армійський корпус на кордоні з Україною, - Грицак

​Глава СБУ Василь Грицак розповів, що згідно з розвідданими на кордоні з Україною діють 39 ДРГ противника​.

Василь Грицак. Фото:www.rbc.ua

На окупованих територіях Донбасу Російська Федерація сформувала два армійські корпуси. Про це сьогодні на лекції в Києво-Могилянській академії повідомив глава СБУ Василь Грицак, передають Патріоти України з посиланням на ЛІГА.net.

"На сьогодні російське військове керівництво дійшло своїм офіцерством до роти включно. Вони сформували два армійські корпуси: перший - ДНР на базі Донецька, другий - ЛНР", - сказав Грицак.

За його словами, третій армійський корпус створюється Росією на кордоні з Україною. "У нас є дані розвідки. Ми бачимо диверсійні групи, які працюють на лінії розмежування. Ця лінія - більше 500 кілометрів кордону. Я можу сказати з усією відповідальністю, що на цій лінії зараз діють 39 ворожих ДРГ. Ми їх бачимо, і нехай не думають, що ми не знаємо про їх плани", - зазначив він.

Грицак підкреслив, що СБУ такі диверсійні групи регулярно знищує. Також голова СБУ зазначив, що під час протистояння на Донбасі загинули близько 2 тис. громадян Росії.

"В цілому, за нашими даними, втрати Росії в цій війні (громадян Росії, включаючи кадрових військових і найманців) складають близько 2 тис. чоловік", - сказав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...