Нова угода з Асадом: Частина Чорноморського флоту перебазується в Сирію

Після розширення сирійський порт Тартус зможе приймати до 11 російських військових кораблів одночасно.

Ілюстрація:cont.ws

Росія і Сирія підписали угоду про розширення пункту забезпечення російського військово-морського флоту в сирійському Тартусі. Найімовірніше російська флотилія буде формуватися з кораблів ЧФ, що базуються в Севастополі. Про це йдеться на офіційному порталі правової інформації РФ, передають Патріоти України.

Відповідно до тексту документа після розширення порт Тартус зможе приймати до 11 російських військових кораблів одночасно.

Відзначається, що Росія отримує право відправляти туди в тому числі кораблі з атомною силовою установкою за умови, що буде дотримуватися всіх вимог техніки ядерної та екологічної безпеки.

Захист порту від можливих нападів з моря і з повітря буде забезпечувати російська сторона, в той час як за оборону від можливих нападів з суші буде відповідати сирійська армія.

При цьому пункт базування буде повністю виведений з-під юрисдикції Сирії, йдеться в документі. На його території буде діяти виключно російське законодавство.

Всі претензії до роботи російського пункту базування флоту з боку третіх держав розглядатиме Сирія.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...