Новітня розробка "Укроборонпрому" надійшла в розпорядження ЗСУ (фото, відео)

Автоматизований комплекс розвідки призначений для ведення оптико-електронної розвідки цілей, вимірювання відстані до об'єктів і визначення напрямків до них.

Скрін відеоНовітній автоматизований комплекс розвідки СН-4003 "Базальт-ЛПР" призначений для визначення координат точок на місцевості почали постачати у війська. Один з них засвітився у сюжеті Військового телебачення на Youtube, передають Патріоти України.

Вперше комплекс був представлений в листопаді 2014 року, його розробкою та виробництвом займається державне підприємство "Оризон-Навігація", що входить до складу концерну "Укроборонпром".

Призначений для ведення оптико-електронної розвідки цілей, вимірювання відстані до об'єктів і визначення напрямків до них. Також він автоматично визначає координати свого місця розташування і цілей. Може напряму передавати інформацію каналами зв'язку.

До складу комплексу СН-4003 входять приймач навігаційний, лазерний прилад розвідки та електронний компас. Далекомір визначає відстані в діапазоні від 145 до 20 тис м з точністю до 10 м. а максимальна відстань оптичного виявлення цілей — не менше 10 км.

"Експерти дають позитивну оцінку цьому виробу, позаяк у військах для визначення цілей та вирахування їх місцезнаходження у більшості випадків використовують застарілі засоби. Мінус яких в оперативності та значно більшій витраті часу", - розповіли експерти Українського мілітарного порталу.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...