Новорічна лихоманка: На Сумщині намагаються врятувати ліс від знищення через масове вирубування хвойних дерев (відео)

Цього року нагляду за тисячами гектарів лісу сприяє погода, адже випало багато снігу, тому сховати сліди нікому не вдасться.

Ілюстрація:https://nnovosti.info

Перед новорічними святами українці для того, щоб не купувати ялинки на базарах, вирубують їх у лісах, тим самим завдаючи непоправної шкоди природі. Зокрема на Сумщині охоронцям доводиться практично цілодобово наглядати за лісом, рятуючи його від знищення. Рейдовій бригаді з листопада доводиться практично не вилазити з машин, бо треба охороняти ялинки. Про це пишуть Надзвичайні новини, інформують Патріоти України.

"Як у денний, так і в вечірній час, ранковий, буває так, що і в нічний час", - каже інженер охорони захисту лісу Лебединського держлісгоспу Микола Мельниченко.

Цього року нагляду за тисячами гектарів лісу сприяє погода, адже випало багато снігу, тому сховати сліди нікому не вдасться. "Надзвичайні новини" разом з рейдовою бригадою йдуть слідами на узбіччя дороги і там виявляють перших порушників.

Люди вирубали сосну, яка росла не на території лісу, а біля нього, тож за таке штраф не передбачено, однак сосну у людей все-таки забирають.

Найменше дерево, зрубане на таких спеціальних плантаціях обходиться лісництву у 400 гривень. Із 5 гектарів, де ростуть ялинки, деякі з них теж будуть новорічними, які й підуть на ялинкові базари.

У середньому ціна за дерево становить 40 гривень, а решта – націнка приватних продавців.

"Ялинки коштують від 100 гривень. Буває 90, але в основному від 100 гривень", - каже продавець ялинок Юрій.

За місяць поліція вже зупинила автівку із зеленими деревами без документів . Тоді водій заплатив за нелегальний вантаж близько 10 тисяч гривень.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...