Новий вірус у Фейсбуці зламує аккаунт і постить порно. Як боротися?

Захистіть свої особисті дані.

Фото: еuroradio.fm

У Фейсбуці з'явився новий вірус, який може стати особливо неприємним для користувачів з Білорусі. Він постить від вашого імені посилання на порно. А в Білорусі вже кілька людей засудили за публікацію порно в соціальних мережах, відзначають Патріоти України, посилаючись на Нескучные новости.

Суть вірусу така: він отримує доступ до вашої сторінки в ФБ і постить посилання на порнографію. При цьому зазначає всіх ваших друзів, щоб це посилання з'явилася і на їхніх сторінках. Тому посилання бачать у стрічці не тільки ваші друзі але й їхні друзі. Якщо ж хтось клацне на посилання, то теж заразитися вірусом. Що робити? Ми розписали все по пунктах.

Не клікати ні на які підозрілі посилання в ФБ (в першу чергу, на порнографію, оскільки це основний спосіб, яким користуються злочинці. Не клікати взагалі на порно-посилання в ФБ, краще дивіться порнографію на відомих сайтах). Правда недавно вперше в історії вірус поширювався через посилання на відео нібито з конфлікту на Донбасі.

Щоб вас не могли відзначити на поисланні з порно і воно не з'явилося на вашій сторінці, поміняйте налаштування приватності наступним чином, зазначеним на малюнку. Докладніше про налаштування приватності можете почитати тут. Там все розписано по пунктах.

Що робити, якщо ви все ж підхопили вірус і він запостив вам посилання на стіну. Як тільки помітили цей факт, відразу видаляйте пост. Але це, швидше за все, не допоможе, бо ваш аккаунт зламаний і він може з'явитися знову. Тому не панікуємо і повертаємо собі доступ до аккаунту.

Крок перший: Зайдіть в налаштування Фейсбуці, на вкладку додатківhttps://www.facebook.com/settings?tab=applications і відключіть там всі додатки (воно скине доступ до вашого профілю всім розширеннях і не матиме можливості розсилати спам через фейсбук)

2. Крок другий: Зайдіть в розширення вашого браузера і видаліть невідомі вам розширення.Часто вірус поширюється через додаток YouTurn. Детальніше тут.

Міняємо пароль. Для цього входимо в налаштування - вводимо старий пароль, вводимо новий два рази і натискаємо змінити.

Вибираємо пункт "вийти з аккаунта на інших пристроях" і натискаємо далі.

Далі ФБ пропонує захистити ваш аккаунт. Погоджуємося і починаємо.

Перевіряємо останні дії. Якщо бачите підозрілі посилання, які ви не постили, видаляємо

.Заходім В налаштування і вибираємо пункт "Безпека". Натискаємо пункт "Попередження при вході і вибираємо там варіанти попереджень на телефон або e-mail. Тепер при кожному вході в ваш аккаунт ви будете отримувати повідомлення. Налаштовуємо підтвердження входу. Вибираємо пункт" Запитувати код безпеки, щоб отримати доступ до свого облікового запису з незнайомих браузерів ". Натискаємо" почати ".

На ваш мобільний номер, який ви вказали при реєстрації, прийде СМС з кодом, який потрібно ввести. Можна також змінити номер телефону, якщо той номер не актуальним.Вводимо код.

Натискаємо "Запитувати коди зараз". Тепер ваш мобільний телефон прив'язаний до аккаунту ФБ.

Якщо у вас немає роумінгу або ви просто не хочете отримувати код через СМС, потрібно налаштувати Google authenticator. Качаємо через Google authenticator на мобільний телефон. Вибираємо в ФБ "генератор кодів" і "встановити інший спосіб отримання кодів безпеки".

Запускаємо на мобільному Google authenticator і сканує QR-код (якщо на телефоні немає сканера, то програма сама запропонує вам його скачати).

Після сканування коду в мобільному пристрої Google authenticator з'явиться генератор кодів для вашого ФБ. Ці коди можна вводити замість тих, що ви отримували раніше по СМС.

Коди одноразові і діють одну хвилину. Через кожну хвилину генератор видаватиме новий код.Вам не потрібно мати доступ до інтернету. Генерація коду відбувається офф-лайн за алгоритмом, який знає тільки пристрій на вашому телефоні. Зараз щоб увійти у ваш аккаунт ФБ мало знати ваш пароль. Потрібно мати ваш телефон щоб отримати код безпеки. тому навіть якщо хтось вкраде ваш пароль, він не зможе увійти в Фейсбук. А якщо спробує, то ви отримаєте попередження і зможете поміняти пароль.

Якщо ви втратите телефон, можете назавжди втратити доступ до своєї сторінки. Щоб цього не сталося, скачайте одноразові коди безпеки і роздрукуйте. Тримайте їх у надійному місці відомому тільки вам. У випадку, якщо телефону не стане, ви зможете відновити доступ до аккаунту і прив'язати до нього новий телефон.

Ми точно не знаємо, яким чином вірус отримує доступ до вашої сторінки. Тому потрібно перевірити всі варіанти. Заходьте в меню "Програми" і видаляєте всі програми, які ви не знаєте.

Після цього слід просканувати свій комп'ютер антивірусом, сам ФБ пропонує Eset Nod. Але можете вибрати на свій смак. Також потрібно просканувати систему програмою adwcleaner.Скануєте і видаляйте знайдені віруси.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...