Обдурили, образили: Мер Перемишля, звинувачений в українофобії, скаржиться на підступність СБУ

На його думку, вирішення цього питання має великий вплив на українсько-польські відносини.

Роберт Хома. Фото: 112.ua.

Мер Перемишля Роберт Хома не отримав від Служби безпеки України документ про те, що йому дозволено в'їзд на територію України. Про це повідомляє "Укрінформ", передають Патріоти України.

Під час прес-конференції в Перемишлі Хома повідомив, що офіційного підтвердження того, що заборону на його в'їзд в Україну знято, він ще не отримав. Він висловив сумнів у тому, що це коли-небудь відбудеться.

"Час, який минає, на жаль, переконує мене в тому, що це може відбутися в невизначеному майбутньому або ніколи", - сказав Хома. На його думку, вирішення цього питання має великий вплив на українсько-польські відносини, тому воно має відбутися якомога швидше.

Нагадаємо, 17 січня стало відомо, що меру Перемишля не дозволили перетнути український кордон. СБУ заборонила йому в'їзд в Україну на 5 років за участь в антиукраїнських мітингах. У Польщі несхвально прийняли цю подію. Віце-міністр закордонних справ Польщі Ян Дзєдзічак заявив, що рішення про заборону в'їзду в Україну Хомі ставить під загрозу подальшу співпрацю між країнами.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...