"Обери себе сам": Аксьонов в окупованому Криму проігнорував вказівки з Москви

Проросійський глава Криму Сергій Аксьонов не затвердив делегата з Російської Федерації, натомість "просунув" на посаду мера бізнесмена зі злочинним минулим.

Аксьонов призначив мером "свою людину". Фото: соцмережі.

Без виборів, але в прямому ефірі: в анексованому Криму призначили нового очільника Сімферополя. Тепер підконтрольна Росії влада півострова, згідно з новим регламентом, обрала себе сама. Проте проросійський глава Криму Сергій Аксьонов не затвердив делегата з Федерації, натомість "просунув" на посаду мера бізнесмена зі злочинним минулим. Про це повідомляють Патріоти України із посиланням на 24tv.ua.

Спершу конкурсу комісія із 10 претендентів обрала двох – редактора провладного видання "Крим. Інформ" Максим Ніколаєнко та голову парламентського бюджетного комітету Ігоря Лукашева. Переможця визначали голосуванням.

"Вітаю Ігоря Лукашева з обранням на посаду голови адміністрації Сміферополя. На мій погляд, саме він презентував кращу програму", – заявив підконтрольний Росії глава Криму Сергій Аксьонов. За інформацією ЗМІ, Москва хотіла бачити на тому місці іншого кандидата – Михайла Василенка, радника губернатора Ленінградської області. Він народився в Криму, але політичну кар'єру будував у Росії, був одним з фаворитів на крісло мера. Проте не зайняв посаду через внутрішні розбірки, каже активіст Володимир Гарначук. За його словами, Сергій Аксьонов намагається втримати владу і не підпустити людей, присланих з Федерації.

Відомо, що очільник Криму та новопризначений мер ніколи не були друзями. Та задля контролю над анексованим півостровом старі образи довелось забути. "В Аксьонова не така велика лава запасних. Зручніше брати "своїх", хто розділяє твої інтереси, та яких ти знаєш з 90-их. Тому зараз такий мер Сімферополя", – розповіла журналіст-розслідувач із Криму Тетяна Курманова.

Спільне минуле у Сергія Аксьонова та Ігоря Лукашева багате, адже обидва – вихідці зі злочинного організованого угрупування. Банду Криму в 90-их знали всі. Це було одне з найжорстокіших угрупувань, яке фактично контролювало півострів. До їхньої роботи входили вбивства, грабування, криваві розбірки з опонентами. Це стало звичним явищем після розпаду СРСР. Ігор Лукашев відповідав за гроші злочинців.

"Наскільки мені відомо, Лукашев належав до економічного крила. В кожному угрупуванні були ті, хто командував, вбивав, бігав з битами, а були, так сказати, бандитські економісти", – зазначив колишній віце-прем'єр-міністр АРК Андрій Сенченко.

У своїй біографії Ігор Лукашев написав, що в 1990 роки займався бізнесом. Самі ж кримчани і гадки не мають, яке минуле приховує очільник Сімферополя. Окрім цього, досі невідомо, чию кандидатуру в мери міста схвалить Аксьонов у Ялті.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...