Обікрали країну: У Кропивницькому СБУ викрили механізм присвоєння державних коштів ПАТ "Радій" (фото)

Загальний обсяг грошей, отриманих з фінансових махінацій, перевищив 22 мільйони гривень.

ПАТ "Радій" привласнило понад 22 млн державних коштів. Фото liga.net

У Кропивницькому співробітники СБУ викрили механізм присвоєння керівництвом ПАТ НПП "Радій" понад 130 млн гривень при поставках обладнання державному підприємству. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на прес-центр СБУ.

Спецслужба з'ясувала, що протягом 2014-2015 років науково-виробниче підприємство Радій, що є монополістом, встановило обладнання для українських атомних електростанцій.


"Вартість реалізованого держпідприємству обладнання була завищена менеджментом Радія у сім разів", - зазначили в СБУ.

Під час обшуків в кабінетах керівників підприємства співробітники разом із прокуратурою вилучили фінансову документацію, яка доводить проведення угоди щодо присвоєння держкоштів. Правоохоронці також вилучили готівку в різних валютах еквівалентом понад 500 тисяч доларів.


Пізніше в СБУ додали, що вилучений обсяг коштів досяг 22,3 млн грн.


Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...