Обстріли Авдіївки та ДРГ під Маріуполем: Карта АТО за 14 серпня

Найбільш потужні ворожі атаки сталися в темну пору доби. "Найгарячішою" точкою залишається Авдіївська промзона.

В промзоні Авдіївки. Фото: vchasnoua.com.

Минулої доби в зоні проведення АТО найгарячіше було в Авдіївській промзоні, а на Маріупольському напрямку атакували ворожі ДРГ. Про це повідомив спікер Адміністрації Президента з питань АТО Олександр Мотузянік, передають Патріоти України.

На Луганському напрямку, у порівнянні з попередньою добою, бойова активність ворога істотно зменшилася. "Ворог не застосовував важкого озброєння, а атаки на позиції сил АТО тривали в середньому до 10 хвилин. Довгим був обстріл в Новоолександрівці, що в районі Попасної. Там окупанти протягом 20 хвилин обстрілювали сили АТО з автоматичних станкових гранатометів". - зазначив спікер.

Інші райони бойової активності ворога - Станиця Луганська, село Жовте Слов'яносербського району, і село Новозванівка. Всього за минулу добу на Луганському напрямку сталося 5 ворожих обстрілів.

На Донецькому напрямку ситуація залишається складною. Єдиною спокійною ділянкою фронту були українські рубежі оборони поблизу Донецького аеропорту. По іншій частині лінії зіткнення ворог активно застосовував міномети, випустивши за добу більше 180 мін у бік українських позицій.

Найбільш потужні ворожі атаки сталися в темну пору доби. "Найгарячішою" точкою напрямку залишається Авдіївська промзона. Всього за минулу добу на Донецькому напрямку відбулися 24 ворожих обстріли, більше половини яких - із застосуванням мінометів.

На Маріупольському напрямку 14 серпня виділялися два райони найбільшої бойової активності ворога: це ділянка фронту Докучаєвськ - Новотроїцьке - Богданівка - Старогнатівка і район села Лебединське, що в 4 кілометрах від узбережжя Азовського моря.

На першій ділянці фронту ворог порушив режим припинення вогню відразу після півночі, коли ДРГ противника в складі до 4-х осіб атакувала наші позиції в районі Миколаївки. "Завдяки миттєвої реакції українських військових, напад було успішно відбито. Двома годинами пізніше відбулася ще одна збройна сутичка в районі сусідньої Богданівки. Тактика дій, а також озброєння, яке використовувалося при атаці були ідентичними, що дозволило нашим захисникам швидко ліквідувати загрозу, змусивши противника відступити", - йдеться у повідомленні.

Також до світанку на цій ділянці фронту противник встиг випустити 10 артилерійських снарядів і 7 великокаліберних мін. Вчергове ворог порушив тишу в цьому районі вже пізно ввечері, обстрілявши з мінометів сили АТО поблизу Новотроїцького.

"У районі села Лебединське противник після світанку провів масований артилерійський обстріл українських позицій. За підрахунками Генерального штабу, протягом години бойовики випустили на наші позиції понад 100 снарядів калібру 122 мм. Після цього на всій приморській області Маріупольського напрямку було спокійно", - зазначив Мотузяник.

Також вчора ворожі збройні провокації відбулися в Мар'їнці, Павлополі і Гнутовому. Всього за минулу добу на Маріупольському напрямку відбулося 27 ворожих обстрілів, в тому числі 9 з використанням важкого озброєння і 2 бойових зіткнення.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...