Один з найрезонансніших злочинів новітньої Росії практично розкрито: Гроші, через які замордували Магнітського, знайшли в офшорі "гаманця Путіна"

У документах з "панамського архіву", які отримали журналісти, є інформація щодо компанії близького друга Путіна віолончеліста Ролдугіна, через яку проходили кошти, вкрадені з російського бюджету.

Ролдугін, Путін і Медведєв. Фото:РИА Новости

Офшорна компанія віолончеліста Сергія Ролдугіна отримала гроші майже в той же час, коли юрист фонду Hermitage Capital Сергій Магнітський виявив розтрату бюджетних коштів. Про це у вівторок, 26 квітня, повідомляє Центр по дослідженню корупції і організованої злочинності, передають Патріоти України з посиланням на Дождь.

У документах з "панамського архіву", які отримали журналісти, є інформація, що компанія Ролдугіна International Media Overseas SA (IMO) продала акції "Роснефти" на суму понад 800 тисяч доларів через офшори. Покупцем стала компанія Delco Networks, зареєстрована на Британських Віргінських островах. В результаті угоди на рахунки компанії надійшли два мільйони доларів.

Ці гроші входили в суму 230 мільйонів доларів, які, за даними журналістів, були вкрадені з російського бюджету. До угоди ця сума надійшла на рахунки молдавських компаній Elenast and Bunicon, які також зареєстровані на Британських Віргінських островах.

Журналісти стверджують, що юрист Hermitage Capital Сергій Магнітський розкрив цю схему в 2008 році. Тоді він звернувся до Слідчого комітету із заявою про те, що у Hermitage Capital були захоплені кілька компаній, і на рахунку перереєстрованих фірм були переведені кошти, викрадені з російського бюджету за допомогою повернення фіктивно сплаченого ПДВ.

Після цього Магнітського заарештували за звинуваченням в ухиленні від сплати податків. Через рік він помер в московському СІЗО "Матроська тиша". Офіційна причина смерті - гостра серцево-судинна недостатність.

Як відомо, міжнародний консорціум журналістських розслідувань 3 квітня опублікував розслідування про панамські офшори, з якими пов'язані багато світових лідерів і бізнесменів. Серед власників виявився віолончеліст Сергій Ролдугін, якого Володимир Путін називає своїм близьким другом. За даними журналістів, на музиканта зареєстровані офшорні компанії, на рахунку яких через банки в Росії, Швейцарії та на Кіпрі надходили великі суми від російських корпорацій.

Сам Ролдугін розповів, що в нульових отримав невелику частку в бізнесі. Він пояснив, що йому потрібні були гроші для купівлі музичних інструментів. У 2009 році після реставрації відкрився Санкт-Петербурзький Будинок музики, художнім керівником якого став Ролдугін.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...