"Оголосіть голодування - схуднете": Геннадій Кернес вгамував свого проросійського однопартійця

Пізніше міський голова продовжив відпускати шпильки на адресу депутата.

Геннадій Кернес. Фото: zn.ua.

На четвертій сесії Харківської міськради нового скликання мер міста Геннадій Кернес несподівано "проїхався" по депутату своєї фракції "За Харків, за Відродження" Андрію Лесику, який вкотре висловився за налагодження стосунків з РФ, повідомляють Патріоти України з посиланням на Newsroom.

Депутат розпочав свій виступ з того, що привітав усіх з 23 лютого, і закликав налагодити відносини з Росією. "На початку сесії представник фракції БПП говорив про те, щоб створити меморіальний комплекс героям АТО. У нас ще йде війна, війна братовбивча. Які пам'ятники, коли йде нібито війна? - заявив Лесик. - Наша держава знищується. Нас штучно розділили на укропів і колорадів. І штучно керують ззовні. Ми повинні налагодити добросусідські відносини з нашими сусідами, росіянами. Тільки тоді є майбутнє в України. Тому хочу всім побажати здоров'я, любові, удачі, залишатися самим собою, а братський народ російський, український сам розбереться, і не буде звертати увагу на те, що сьогодні творить наша центральна влада".

Геннадій Кернес не дав депутату закінчити виступ. "Ви тут такий одинак. Краще б ви висувалися від БПП, "Самопомочі" або якогось маргінала. Припиніть тут заводити людей. Ви сказали те, що сказали. І що далі? Я пропоную вам оголосити голодування. І щоб плакат був, за що ви оголошуєте голодування. Якраз трохи схуднете. І трохи мізки охолонуть", - заявив мер, додавши, що Лесику варто написати заяву і вийти з фракції "За Харків, за Відродження".

Пізніше міський голова продовжив відпускати шпильки на адресу депутата. "Реагувати на нього не треба - кожен знає, коли яке свято, - зазначив Кернес. - Чомусь від нас перегаром не несе. Ви так любите це свято. А мені здається, ви прийшли сюди з бодуна... Якщо ви прийшли сюди стригти купони - ви мене розумієте. Ви за освітою санітарний лікар. У селах потрібні лікарі. Там свинки, ветеринарна система".

Дісталося від Кернеса і опонентам. Після того, як депутат від "Самопомочі" Ігор Черняк кілька разів узяв слово і запропонував зняти з порядку денного частину питань, мер звернувся до керівника фракції "Самопоміч" Тараса Сітенка: "Не починайте ось ці козявочки свої, я вас прошу, Ситенко, вони потім в вас полетять. Організуйте свою фракцію, щоб вона працювала. Не треба нам говорити нічого, а то ми можемо сказати і про ваші "обнальні" фірми. Готівка в кишені потрібна ж?".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...