"Он улетел, но обещал вернуться": Суд таємно дозволив скандальному судді втекти з України

Суд прийняв таке рішення, незважаючи на те, що другий фігурант кримінального провадження Генпрокуратури колишній голова Вищого господарського суду Віктор Татьков виїхав за кордон до Німеччини і не повернувся.

Суддя вилетів у Відень. Фото: скріншот з відео.

Подільський райсуд Києва на закритому засіданні відмовився продовжувати підписку про невиїзд судді Вищого госпсуду Артура Ємельянова, щодо якого Генпрокуратура проводить розслідування, в результаті чого "слуга Феміди" полетів до Австрії. Про це йдеться в розслідуванні програми "Схеми", журналістка якої зустріла суддю на авіарейсі "Київ-Відень" і зафіксувала, як він успішно пройшов паспортний контроль в столиці Австрії. Патріоти України пропонують вам ознайомитися із матеріалами цього розслідування.

У розслідуванні зазначається, що Ємельянов перебував на підписці про невиїзд з 27 жовтня 2016 року. Журналісти з'ясували, що рішення про непродовження підписки про невиїзд було прийнято райсудом 8 червня. Але це рішення в державному реєстрі засекречено. У суді пояснили, що це "технічна помилка", втім рішення досі не опублікували.
Глава управління спецрозслідування ГПУ Сергій Горбатюк розповів в коментарі "Схем", що суд керувався декількома мотивами. "Перше - це те, що він має значний соціальний статус в суспільстві і позитивно характеризується, має міцні соціальні зв'язки, які не дозволять йому залишати місце свого проживання під час слідства. Друге - йому потрібно виїхати на лікування за кордон. І третє - за кордоном проживає його дочка ", - пояснив він.

При цьому наголошується, що суд прийняв таке рішення, незважаючи на те, що другий фігурант кримінального провадження Генпрокуратури колишній голова Вищого господарського суду Віктор Татьков виїхав за кордон до Німеччини і не повернувся.

Тоді в Генпрокуратурі журналістам повідомили, що дозволили його виїзд на лікування, але згодом зв'язок з ним пропав, після чого ГПУ оголосила його в розшук. Кримінальна справа, в якій фігурує суддя Ємельянов і Татьков, стосується незаконного втручання в роботу автоматизованої системи документообігу суду.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...