"Онищенко, який має подвійне громадянство, готує масовану інформаційну атаку на Україну", - СБУ

Останні заяви Олександра Онищенка свідчать про протиправні посягання інформаційного характеру, спрямовані на завдання шкоди суверенітету держави.

Олександр Онищенко. Фото: argumentua.com.

Нардеп-втікач від групи "Воля народу" Олександр Онищенко отримав російський паспорт і працює на спецслужби Кремля, який готує масштабну провокацію в Україні. Про це заявив в Києві на брифінгу начальник головного слідчого управління Служби безпеки України Григорій Остафійчук, повідомляє прес-служба відомства. Новину передають Патріоти України.

За його словами, Онищенко під час своїх візитів до РФ перебуває під наглядом російських спецслужб. "Онищенко, який має подвійне громадянство, готує масовану інформаційну атаку на Україну в рамках стратегії, узгодженої з Кремлем", - сказав Остафійчук. "В обмін на натуралізацію Онищенко погодився на співпрацю з РФ для дестабілізації в Україні для ухилення від кримінальної відповідальності", - додав він.

"СБУ бачить в діях Олександра Онищенка ознаки державної зради", - сказав начальник головного слідчого управління. Він також заявив, що СБУ проводить досудове слідство у рамках кримінального провадження за ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України. "Останні заяви Онищенка свідчать про протиправні посягання інформаційного характеру, спрямовані на завдання шкоди суверенітету держави", - зазначив Остафійчук. "Керуючись статтею 39 (крайня необхідність) Кримінального кодексу України СБУ вважає за необхідне оприлюднити окремі фрагменти SMS-листування Андрія Циганкова, адвоката Онищенко, з громадянином Д.", - сказав він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...