Організаторів затримали у Києві: Українська поліція запобігла вбивству найбільшого олігарха Молдови

Володимира Плахотнюка називають найбільшим молдавським олігархом. Його ім'я неодноразово з'являлося на сторінках журналу "Форбс" у переліках найбільш багатих і впливових людей країни.

Володимир Плахотнюк. Фото: ИА "Тирас".

Українські правоохоронці та МВС Республіки Молдова провели спільну міжнародну операцію, метою якої було запобігання вбивству колишнього молдавського віце-прем'єр-міністра, найбільшого олігарха країни Володимира Плахотнюка. Про це міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков і голова Національної поліції України Сергій Князєв повідомили на брифінгу 7 квітня в Харкові, передають Патріоти України із посиланням на Обозреватель.

"Синхронно ми затримали організаторів цього вбивства", - зазначив Аваков. За словами Князєва, правоохоронці отримали інформацію про те, що планується замовне вбивство колишнього чиновника з уряду Молдови, а нині - відомого бізнесмена.

Шеф поліції зазначив, що спільна операція поліцейських України і Молдови проводилася одночасно в Києві та Кишиневі і завершилася 7 квітня. "Затримано всіх учасників цієї злочинної групи - від замовників до виконавців і співвиконавців. Вилучено зброю і гроші в Кишиневі, а в Києві затримано організаторів цього злочину", - зазначив Князєв.

Він додав, що ця спецоперація проведена українською поліцією у взаємодії з Держприкордонслужбою та Генпрокуратурою України, оскільки її проведення пов'язане з виконанням міжнародних доручень. Зараз тривають обшуки, на яких вилучаються інші речові докази.

"Проводяться слідчі дії. До кінця цього дня матеріали будуть направлені для обрання запобіжного заходу", - зазначив Князєв. Аваков наголосив про злагодженість дій українських і молдавських правоохоронців, а також висловив подяку за взаємодію міністру внутрішніх справ Республіки Молдова Олександру Жіздану. Крім того, глава МВС України зазначив професійні дії українських прикордонників і поліцейських під час проведення цієї операції.

Зазначимо, що Володимира Плахотнюка називають найбільшим молдавським олігархом. Його ім'я неодноразово з'являлося на сторінках журналу "Форбс" у переліках найбільш багатих і впливових людей країни. У сферу бізнес-інтересів Плахотнюка входить імпорт і продаж нафтопродуктів, фінансово-банківська діяльність, готельна діяльність, мас-медіа та нерухомість. Також Плахотнюк є лідером Демократичної партії Молдови.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...