Особливо потужний: Волонтер Касьянов похвалився унікальним безпілотником-силачем (відео)

Цей потужний мультикоптер сьогодні взяв вагу 12 кг, не рахуючи палива.

Випробування БПЛА. Фото: скріншот з відео.

В Україні створили унікальний безпілотник-силач з вантажопідйомністю до 30 кг. Відео випробувань в Facebook виклав волонтер Юрій Касьянов, передають Патріоти України.

За його словами, цей потужний мультикоптер сьогодні взяв вагу 12 кг, не рахуючи палива. «Перевірялась працездатність усіх систем, налаштування автопілота, аварійні режими. Виконали 4 польоти, по 10-20 хвилин кожен», – пише Касьянов.

Він також додав, що мета створити коптер з вантажопідйомністю 50 кг, дальністю не менше 200 км, а польотним часом не менш 2,5 годин. “Цей безпілотник для поля бою – атакуючий “у лоб”; цей безпілотник пожежний, здатний загасити пожежу на хмарочосі або десь далеко у лісі; цей безпілотник - обприскувач полів», – перерахував сфери застосування Касьянов. Зазначимо, що подібний безпілотник був створений тільки у громадському конструкторському бюро “Матриця технологій”.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...