Останній день березня горлівське угруповання росіян відзначило шквальним вогнем по житловій забудові Зайцевого (відео)

Систематично, особливо на світанку, обстрілюючи з важкого озброєння цей населений пункт, розташований на самій лінії дотику сторін, бойовики ведуть вогонь і по окупованих територіях Донеччини, щоб звинуватити в цьому підрозділи сил АТО.

Наслідки обстрілу Зайцевого російсько-терористичними військами. Фото:прес-центр АТО

У мережі опублікували фотографії і відео, що показують наслідки ранкового масованого обстрілу з боку бойовиків населеного пункту Зайцеве в Донецькій області. Відео опубліковано на каналі Військове телебачення України в YouTube, інформують Патріоти України.

Також на сторінці прес-центру АТО в Facebook опублікували фотографії наслідків обстрілу в Зайцевому.

"Українська сторона СЦКК виступає з ініціативою про можливі шляхи деескалації ситуації в районі Зайцевого. Протягом останніх днів відбулося значне загострення ситуації в районі Зайцевого. Систематично, особливо на світанку, обстрілюючи з важкого озброєння цей, підконтрольний українській владі населений пункт, розташований на самій лінії дотику сторін, бойовики також ведуть вогонь і по окупованих територіях окремих районів Донецької області, щоб звинуватити в цьому підрозділи сил АТО", - повідомляють в прес-центрі.

"Сьогодні вранці бойовиками НЗФ було випущено не менше сотні снарядів і мін різного калібру по населеному пункту Зайцеве. Внаслідок сьогоднішнього ранкового масованого обстрілу з окупованих бойовиками Гольмівському, південного Зайцеве і Румянцева із застосуванням артилерійських систем калібру 152 мм і 122мм і мінометів калібру 120 мм і 82 мм одне будівля була зруйнована вщент, кілька - значно пошкоджені. Майже всюди на приватних садибах місцевих жителів в Зайцеве спостерігаються численні свіжі воронки глибиною від одного до півтора метрів і в діаметрі від 2 до 4 метрів ", - наголошується в повідомленні.

"Ці факти грубого порушення Мінських угод і напрямки, звідки вівся артилерійський вогонь, зафіксували представники української сторони. Докази застосування бойовиками НЗФ ОРДО озброєння калібром, яке давно має бути відведено на встановлені відстані, певним порядком буде передано представникам СММ ОБСЄ.

Незважаючи на складну ситуацію в районі населеного пункту Зайцеве, українська сторона закликала російську сторону використовувати свій традиційний вплив на бойовиків НЗФ для повного припинення вогню. Крім того, українська сторона Спільного центру виступила з ініціативою про можливі шляхи деескалації ситуації в цьому районі. зокрема, СММ ОБСЄ було запропоновано здійснювати моніторинг ситуації щоденними мобільними патрулями спостерігачів ОБСЄ певних місць, поруч з офіцерами-спостерігачами, дозволило б здійснювати об'єктивний контроль ситуації і оперативно реагувати на порушення режиму припинення вогню.

Ця ініціатива була висунута українською стороною Спільного центру ще минулого тижня, але російська сторона так і не змогла отримати від бойовиків НЗФ відповідних гарантій безпеки представникам СММ ОБСЄ", - стверджують в прес-центрі АТО.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...