Отруйна помаранчева хмара нависла над землею: На Дніпропетровщині екологічна катастрофа - витік азотної кислоти (фото)

На щастя, постраждалих немає. Рятувальники планують доставити на місце події нейтралізуючу речовину.

Фото:УНІАН

У Петриківському районі на трасі Дніпро-Кобеляки-Решетилівка в Дніпропетровській області з автоцистерни витекла азотна кислота. Про це повідомляють Патріоти України.

За попередньою інформацією, в цистерні перевозили близько 8 тонн отруйної речовини. В результаті витоку в небо піднялася отруйна помаранчева хмара. Приїхавши на місце, рятувальники зробили водну завісу для осаду випарів. Витікання кислоти було зупинено вже до 16 години дня. В даний час рятувальники планують доставити на місце події нейтралізуючу речовину.

Як стало відомо, постраждалих немає. Найближчий населений пункт знаходиться на відстані 3 км від місця аварії. Також ЗМІ повідомили, що рідка азотна кислота і особливо її випари діють на організм людини виключно активно і викликають подразнення дихальних шляхів, набряк легенів, головний біль.

Вдихання випарів азотної кислоти протягом нетривалого часу може призвести до отруєння зі смертельним результатом.

Джерело: УНІАН

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...