Оце так: Спійманий на хабарі чиновник два роки гуляє на волі

Протягом усього цього періоду злочинець продовжує займатися своїми махінаціями.

Корупція в Україні. Фото: pkk.kg.

Сільського голову курортного Лазурного - Руслана Коваленка - два роки тому на гарячому затримали на хабарі. Він із ще двома місцевими чиновниками незаконно розпродавав землю на узбережжі Чорного моря. І таких епізодів на його рахунку - 8, кажуть правоохоронці. На загальну суму - 100 тисяч доларів. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Подробности.

Однак, вже через тиждень після затримання корупціонера відпустили під заставу. Півроку тому суд засудив Коваленка до восьми років в'язниці з конфіскацією майна. Але той досі на волі. "Та за ці півроку з часу, як йому виніс вирок Скадовський суд, він тим не менше продовжує розпродавати землі за такою ж схемою, на якій він на хабарі і погорів", - стверджує підприємець смт. Лазурне Алеся Кумпан.

Зазвичай, після оголошення вердикту, підсудного відразу беруть під варту. Але для Коваленка зробили виняток. До розгляду апеляції він буде на волі. І ось як це коментують незалежні юристи. "Цей корупціонер починає працювати в інтересах чи то міліції, чи то прокуратури. Він фактично на гачку і він вже в інтересах цих осіб і відчужує землі, інше майно, і по суті корупціонер розплачується на своїй посаді комунальним майном або державним в інтересах того, хто його зловив", - пояснює адвокат Віктор Медвідь.

Розгляд апеляції за півроку так і не почався. Засідання постійно переносять. Приміром, сьогодні розгляд відклали до 15 січня. Причина - не прийшов один з адвокатів підсудного. "Прошу суд, щоб був присутній у наступному засіданні другий мій захисник", - говорить підсудний Руслан Коваленко. "Відкладення розгляду справи задовольнити у зв'язку з неявкою захисника Литвиненко. Судове засідання закінчено".

Голова сільради спілкуватися з журналістами категорично відмовляється. А його адвокат - небагатослівний. "Поки вина людини не буде доведена вироком, який набрав законної сили, говорити як він може виконувати, чиновник винен - це все тавтологія і базікання", - вважає захисник підсудного Руслана Коваленка Олег Бузен.

В результаті, поки йшло розслідування, судові тяжби і підготовка до апеляції, Коваленко два роки залишається при посаді. Громадські діячі впевнені: суд затягують навмисно. Адже чиновник не просто продовжує працювати, а, поки його не посадили, розпродає своє майно, яке мають конфіскувати на користь держави.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...