"Панамські документи": Найбільший злив фінансового компромату в історії журналістики - як світові лідери, бізнес-магнати і злочинці різних рівнів ухиляються від податків

У документах є інформація про колишнього прем'єра України Павла Лазаренка, президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна.

Секретні документи потрапили у руки журналістів. Фото: ipopen.ru.

Німецька газета Süddeutsche Zeitung заявила, що близько року тому анонімне джерело надіслало до редакції зашифровані внутрішні документи панамської юридичної компанії Mossack Fonseca, яка торгує офшорними фірмами. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на lb.ua.

Такі компанії-пустушки призначені для приховування бізнес-угод. Всього в руки SZ потрапило близько 2,6 террабайта даних, близько 11,5 млн документів, що охоплюють період з 1970 по весну 2016 року. Матеріали, отримані в результаті витоку, розкривають таємні офшорні компанії, які світові диктатори, бізнес-магнати і злочинці використовують для приховування коштів, ухилення від податків і шахрайських операцій.

Злив отримав назву "Панамські документи". У них є інформація про колишнього прем'єра України Павла Лазаренка, президента України Петра Порошенка, президента Росії Володимира Путіна, власника KyivPost Мохаммада Захура та велику кількість інших осіб.

До дослідження інформації був притягнутий Міжнародний консорціум журналістів-розслідувачів (ICIJ) і Центр з дослідження корупції і організованої злочинності (OCCRP). В цілому з документами весь рік працювали близько 400 осіб з 80 країн світу, в тому числі з Guardian і BBC (Великобританія), Le Monde (Францій), La Nación (Аргентина), NDR і WDR (Німеччина). Розслідування публікуються на різних сайтах, в тому числі на ISIJ, OCCRP, "Новой газете", Süddeutsche Zeitung.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...