"Папа, прости, папа прощай!": Капітани російського бізнесу залишають Путіна

Останні місяці у Вашингтоні не проштовхнутись через наплив російських олігархів та крупних бізнесменів. Всі намагаються вислужитись перед "дядечкою Семом" і врятувати свої статки, приховані на Заході.

Оточення Путіна дуже стурбоване. Фото: AFP.

Загроза запровадження нових санкцій США зробила близькість до президента РФ Володимира Путіна токсичним активом для ряду найбагатших людей Росії, кажуть представники місцевої ділової еліти. Рейтер поговорив з двома десятками людей в ділових і політичних колах, багато з яких сказали про атмосферу страху і занепокоєння серед бізнесменів, які бояться потрапити в чорний список США. Новину передають Патріоти України.

"Люди в "напрягу". Ситуація підвішена. Визнають тебе близьким до Путіна - спробуй доведи, що не так. Судитися за свої активи проти США важко", - сказало високопоставлене джерело в великій російській компанії.
"Тактика американців зрозуміла. Потрібно всіляко робити боляче тим, хто підтримує Путіна. І юрособам, і фізособам. Щоб вони врешті-решт сказали - ну скільки можна... Тим більше, перед виборами".
Підписаний президентом США Дональдом Трампом 2 серпня закон про розширення санкцій зобов'язує американську адміністрацію надати в кінці січня в Конгрес доповіді про найбільш важливих політичних діячів і бізнесменів, наближених до керівництва Росії.
У доповіді також повинен бути оцінений їх чистий капітал, джерела доходу і бізнес-зв'язки за межами Росії. Юристи, знайомі з санкціями, кажуть, що сама доповідь не матиме юридичної сили, а включення в неї не означає автоматичне застосування санкцій. Однак закон, підписаний Трампом, в цілому підвищує ризики для компаній, що ведуть бізнес з організаціями, які потрапили під санкції.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...