Перед вибухами було чутно дивний звук: У Порошенка заявили про "безпілотник" біля складів в Калинівці

СБУ знала про підготовку диверсії, але не змогла затримати противника.

Пожежа і вибухи у Калинівці. Фото: соцмережі.

26 вересня склади боєприпасів під Калинівкою підірвали з використанням безпілотного літального апарату. Таку версію озвучив радник президента України Юрій Бірюков на своїй сторінці в Facebook, передають Патріоти України.

"Боєць з одного з постів встиг доповісти про дивний звук. Через кілька секунд почалися розриви на відкритому майданчику. Периметр охоронявся надійно, так що так - схоже на безпілотник", - написав він.

За словами Бірюкова, СБУ знала про підготовку диверсії, але не змогла затримати противника. Загорілися тільки ті склади боєприпасів, які знаходилися на відкритому просторі, на відміну від тих, що знаходяться в підземних сховищах. Після пожежі на складі боєприпасів в Балаклії на склад під Калинівкою було виділено додаткових 19 мільйонів гривень, але їх ще не встигли використати.

Пожежа у Калинівці Вінницької області була попередньо визнана диверсією. Про це в ефірі телеканалу "112 Україна" повідомила речник СБУ Олена Гітлянська. За її словами, військова прокуратура Південного регіону розпочала кримінальне провадження за статтею 113 КК України "Диверсія". До розслідування також будуть залучені співробітники СБУ.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...