Перекрити Путіну найкоротший шлях до Києва: Північна фортеця-2018 як “пояс безпеки” для України (фото)

На Чернігівщині відбулися перші експериментальні тактичні навчання з територіальної оборони.

Фото:прес-служба Міноборони України

Під час завершального етапу практичної фази перших експериментальних тактичних навчань з територіальної оборони Північна фортеця-2018 міністр оборони України Степан Полторак заявив, що створення бригад територіальної оборони підвищить боєздатність країни вдвічі, зазначають Патріоти України.

"Як зазначив міністр оборони України генерал армії України Степан Полторак, створення в областях бригад територіальної оборони підвищить боєздатність України мінімум удвічі," – повідомляється на сайті Міноборони в понеділок.

В інформації зазначається, що за ходом завершального етапу практичної фази Північної фортеці-2018 на Гончарівському полігоні на Чернігівщині окрім Полторака також спостерігали секретар Ради національної безпеки і оборони Олександр Турчинов, начальник Генерального штабу Віктор Муженко, командувач Сухопутних військ ЗСУ Сергій Попко, а також голови обласних держадміністрацій.

"Присутні відзначили значення системи територіальної оборони для підвищення обороноздатності України та етапи створення бригад територіальної оборони в кожній області. Така форма організації і військової підготовки патріотично налаштованого населення дозволить сформувати пояс безпеки в Україні і гарантувати мирне життя і захист мирного населення," – йдеться у повідомленні.

Муженко відзначив злагодженість дій підрозділів резервістів, які у режимі реального часу відпрацьовують завдання з прикриття ділянки державного кордону, забезпечення руху військових колон, ізоляції району бойових дій, оборони важливих об’єктів.

Також резервісти виконали комплексні тактичні вправи з веденням бойових дій як у місті, так і лісі з протидії диверсійно-розвідувальним силам противника.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...