"Перемир'я" закінчилося: Снаряд окупантів на Луганщині влучив у бліндаж 53-ї бригади (відео)

​Дивом минулося без поранених. Попри роздратування, вогонь по противнику українські бійці не відкривали – виконують домовленості про припинення вогню.

На Луганщині після кількаденного затишшя відновилися обстріли позицій ЗСУ з непідконтрольної території. Бойовики використовують важкий калібр неподалік Троїцького. Про це ідеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

"На свята була тиша, а вчора вони вже активізувалися – і 120-ті полетіли, і 80-ті. Я думаю, що, мабуть, уже перемир'я закінчилося", - припустив боєць 53-ї бригади з позивним "Ведмідь". Окрім раптовості та потужності, противник здивував іще й влучністю ударів – один із снарядів поцілив точнісінько у бліндаж. Тільки дивом обійшлося без поранених.

Бійці все одно сумують, бо бліндажі в цій місцевості – велика цінність. Копати їх дуже важко, адже шар землі – не більше 20-30 сантиметрів. Далі лежить суцільне каміння, котре доводиться бити кирками та ломами. Попри роздратування, вогонь по противнику українські бійці не відкривали – виконують домовленості про припинення вогню. "Категорично заборонено зараз давати відповідь, тільки у випадку явної загрози життю", - пояснив військовий із позивним "Старший Лом".

Командир підрозділу з позивним "Ромео" сам із окупованого Луганська. На війні – від самого її початку в 2014 році. Та переконує, що в його місті насправді не підтримували "руський мір", як про це розповідає російська пропаганда – просто вчасно не розібралися, що відбувається. "Це абсолютна брехня. Коли окупація почалася – люди не не могли зрозуміти, справжні луганчани", - твердить він.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...