"Перспектив приєднання до Росії у "ДНР" немає. Потрібно припинити займатися самообманом" - Ходаковський

За словами бойовика, з точки зору політичних перспектив питання про приєднання до РФ в будь-якому доступному для огляду майбутньому на порядку денному не стоїть.

Олександр Ходаковський. Фото:24 Канал

Перспективи приєднання ОРДО до Росії зараз немає, раніше багато справдилися увагою російських ЗМІ до подій в «республіці» і зараз відбувається «багато різних прозрінь». Про це за даними сайту Донецкие новости заявив екс-командир батальйону "Восток" Олександр Ходаковський, передають Патріоти України.

Він уточнив: «Спочатку здавалося, що дуже просто приєднатися до Росії - досить зробити заявку, тим більше нас добре заохочували і підігрівали в цьому. Такої уваги, яка була надана нам в 2014 році, важко було очікувати: всі центральні канали російських ЗМІ, всі видання надсилали своїх журналістів. Все показувалося, все транслювалося. Це мотивувало нас, і нам здавалося, що Росія нас заохочує".

Ходаковський додав: «Нам ніхто прямо не говорив і не робив жодних політичних заяв, але в міру освітлення наших подій можна було зрозуміти, що Росія нас всіляко підтримує. Потім інтерес різко пропадає, акценти зміщуються на Сирію, на інші завдання. Ми починаємо дивуватися".

За його словами, в «ДНР» ситуація повернулася до 2014 року, в зв'язку з чим «не можна двозначно читати ті посили, які виходять від перших осіб Росії». Бойовик уточнив: «З точки зору політичних перспектив питання про приєднання до РФ в будь-якому доступному для огляду майбутньому на порядку денному не стоїть. Я думаю, кожен уже прийшов до цього усвідомлення".

У той же час, Ходаковський вважає, що перспектив приєднання до Росії у «ДНР» немає: «Потрібно припинити займатися самообманом. У нас може бути будь-який ступінь інтеграції з Росією. Ми можемо вважатися там черговим якимось там федеральним округом, але приєднання не буде. Ми повинні розуміти, що доля нашої території, як в 2014 році, як і раніше в наших руках".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...