Під Волновахою ворог стягує сили і готується до прориву

Напередодні вночі бійцям більше години довелося відбиватися від бойовиків.

Біля КПВВ "Новотроїцьке". Фото: mns.gov.ua.

Ситуація на Маріупольському напрямку до сих пір залишається вкрай напруженою. Тільки з сьогоднішнього ранку бойовики більше 5 разів обстрілювали позиції наших військових. Основні бої зараз йдуть на напрямку Мар'їнка - Красногорівка, Гнутове - Талаковка. Несподівано ворог активізувався і поблизу Волновахи. Про це повідомляють Патріоти України з посиланням на Подробности.

Напередодні вночі під селищем Новотроїцьке за допомогою броньованої техніки намагалася прорватися ворожа диверсійна група. 30-міліметрова гармата бойової машини української піхоти завжди спрямована в бік противника. Але майже місяць техніка не стріляла. Напередодні вночі бійцям більше години довелося відбиватися від бойовиків.

Від цього опорного пункту до позицій бойовиків - рівно три кілометри. Це - так звана сіра зона. Під прикриттям двох БМП група бойовиків підійшла до наших окопів на відстань автоматного пострілу. І тільки тоді противника змогли помітити з наглядового поста. У тому, що це були професіонали, у українських військових немає сумнівів.

"Як тільки в ефірі була доповідь, що ми виявили, по нам відразу відкрився вогонь. Тобто, ця диверсійна група прикривалася вогнем БМП, також їх відхід прикривався їх технікою і стрілецькою зброєю", - розповідає військовослужбовець збройних сил України з позивним "Стриж".

Ворожих диверсантів бійці відсікали з кулеметів, автоматів, знарядь БМП і навіть гранатометів. Хлопці скаржаться: бій був би набагато ефективнішим, якби працювала наша артилерія. Але її ще восени відвели від лінії фронту. За останні кілька днів на даній ділянці це - вже друга спроба бойовиків прорватися через українські позиції.

"Ми знаємо, що в Докучаєвську, на нашому напрямку, піхоти багато. Там буквально недавно бачили три КАМАЗа піхоти привезли. Вони постійно проводять розвідоперації. Значить до чогось масштабного готуються. Це 100%", - упевнений прес-офіцер механізованої бригади Іван Дуб.

Днем на цих позиціях тихо. Основні бої тривають в Мар'їнці та Красногорівці. Але бійці не виключають, що сьогодні вночі ворог знову спробує прорватися через їх позиції. І хлопці до цього готові.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...