"Пісець" космічний підкрався непомітно: Росія почала відставати від США і Китаю за кількістю космічних запусків

Причиною скорочення космічної програми у РФ назвали зміну пріоритетів

Запуск ракети. Фото: соцмережі

В цьому році Росія скоротила кількість космічних запусків, поступившись першістю Китаю і США. Про це заявив перший заступник голови Роскосмосу Олександр Іванов, повідомляють Патріоти України з посиланням на РИА Новости.

"У нас в цьому році вперше буде кількість пусків менше, ніж у США і Китаю", - заявив він. Причиною скорочення космічної програми у РФ назвали зміну пріоритетів. За словами Іванова, в цьому році Федеральна космічна програма сформована так, щоб "у першу чергу відродити орбітальне угруповання супутників".

Нагадаємо, 17 жовтня Китай здійснив успішний запуск космічного корабля "Шеньчжоу -11" з двома астронавтами на борту. У свою чергу NASA заявило, що не планує після 2018 року продовжувати контракт з Роскосмосом щодо доставки американських астронавтів на Міжнародну космічну станцію.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...