Пхав носа у військову сферу: СБУ у Києві затримала російського шпигуна (фото)

За завданням російських спецслужб затриманий мав намір отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння і переміщення уздовж лінії розмежування військових частин і з'єднань ЗСУ та Нацгвардії

Затримання шпигуна. Фото:прес-служба СБУСпівробітники Служби безпеки України затримали в Києві агента спецслужб РФ, який намагався отримати секретну документацію у військовій сфері і завербувати представника Міністерства оборони України. Про це повідомляє прес-центр відомства, передають Патріоти України.

"Уродженець і житель Донецька, час від часу перебуваючи в Києві, за завданням російських спецслужб мав намір отримати інформацію про особовий склад, забезпечення, дислокацію, озброєння і переміщення уздовж лінії розмежування військових частин і з'єднань Збройних Сил України та Нацгвардії", - сказано в повідомленні.

Також його цікавили поставки в Україну військового озброєння та техніки країнами-членами НАТО, проведення українсько-американських навчань "Сі Бриз 2017", установчі дані про офіцерів - інструкторів ЗС США, які здійснюють підготовку українських військовослужбовців.

Для цього шпигун встановив конфіденційні відносини з колишнім офіцером ЗС України. Через нього він хотів за винагороду отримати секретні матеріали, що циркулюють в Генеральному штабі Збройних Сил України та установчі дані на посадових осіб Міноборони, які мають доступ до інформації закритого характеру.

Затриманому повідомлено про підозру по ст. 111 (державна зрада) Кримінального кодексу України та направлено матеріали до суду для обрання запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. Тривають слідчі дії.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...