По-хорошому не розуміє: Асад знов застосував хімічну зброю

Не зважаючи на прямі попередження Заходу, що застосування подібної зброї призведе до масованих ударів по злочинному режиму, друг Путіна торує шлях самознищення.

Бійці опозиції постраждали від хімічної атаки. Фото: Анадолу.

Режим Башара Асада застосував хлористий газ у кварталі Джобар на сході Дамаска. В результаті атаки на об'єкти сирійської опозиції із застосуванням хлористого газу постраждали 10 бійців, повідомляє "Анадолу" з посиланням на Медичний центр Джобара. Новину передають Патріоти України.

Наразі потерпілі перебувають на лікуванні у лікарні Джобара. Як зазначив представник Місцевої координаційної ради Східної Гути (передмістя Дамаска) Юсуф аль-Бустані, режим Асада часто здійснює атаки із застосуванням хлористого газу на об'єкти опозиції у Східній Гуті, Джобарі та районі Дума.

За його словами, режим Асада атакує й зони деескалації в регіоні. "Режим Асада не виконує умов жодної з підписаних угод. Не думаю, що в майбутньому щось зміниться", - зазначив аль-Бустані.

Як повідомлялося раніше, напад з ймовірним застосуванням хімічної зброї стався вранці 4 квітня в Ідлібі. За даними свідків, отруйний газ над містом розпорошили російські військові літаки Су, які належать повітряним силам РФ і Сирії. 5 квітня Сирійський центр моніторингу за дотриманням прав людини повідомив, що кількість загиблих унаслідок можливої хімічної атаки в місті Хан-Шейхун склала 72 людини, сотні постраждали.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...