Побачимо: Луценко клянеться повернути Харкову сотні гектарів вкрадених Допою та Гепою

Генпрокурор запевнив, що це буде зроблено, навіть якщо слідству не вдасться довести створення злочинної організації, яка причетна до цих махінацій.

Юрій Луценко. Фото: golos.uа.

Генпрокурор Юрій Луценко пообіцяв, що слідство у будь-якому випадку поверне громаді Харкова 650 га землі, які, за його словами, були незаконно відчужені місцевою владою. Про це він заявив у четвер під час брифінгу, передають Патріоти України із посиланням на УП.

"650 га на балансову вартість 4 млрд, які були поцуплені з харківської власності, повернуться у харківську власність. Це я точно гарантую", – сказав він. Луценко запевнив, що це буде зроблено, навіть якщо слідству не вдасться довести створення злочинної організації, яка причетна до цих махінацій.

"Харків'янам хвилюватися нема за що, їм треба радіти, бо в будь-якому разі, от в будь-якому разі, навіть якщо ми не доведемо 255 (статтю про) злочинну організацію, якщо ми зможемо пред'явити не 50, а лише 20 особам звинувачення – ця земля повернеться громаді", – запевнив він.

За словами Луценка, земля в Харкові віддавалася за схемою, схожою на ту, яку у свій час застосовував екс-мер Києва Леонід Черновецький. "Всі, хто живе в Києві, цю схему знають. Незабвенный Космос, він же міський голова Черновецький, брав 100 студентів, оформляв їх як кооператив, відводив їм землю, у той самий день вони віддавали цю землю через нотаріуса потрібним людям", – сказав генпрокурор.

Як відомо, мер Харкова Геннадій Кернес заявив, що земельна справа, за якою у четвер проводяться обшуки, вигідна міністру внутрішніх справ Арсену Авакову. Зазначимо, Арсен Аваков родом з Харкова. У нього з Кернесом - давній конфлікт. Раніше генпрокурор Юрій Луценко повідомив УП, що у Харкові з самого ранку тривають обшуки у приміщеннях, які належать меру Геннадію Кернесу та матері депутата Добкіна. Обшуки відбуваються у зв'язку з кримінальною справою відносно організації схеми з розкрадання 654 га землі Харкова на суму 4 млрд грн.

Фігурантами земельних махінацій зазначаються екс- мер Харкова (2006-2010 роки) Михайло Добкін, нинішній мер Харкова Геннадій Кернес, директор юрдепартаменту Харківської міськради Володимир Коваленко, головний архітектор Харкова Чечельницький та колишній керівник харківського управління держкомзему Юрій Санін.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...