Починати треба з суддів: У Харкові сепаратиста Юдаєва засудили до 8 років ув'язнення і ... відпустили додому, в компанії з соратниками

Юдаєву призначили покарання у вигляді 8 років утримання під вартою, але за "Законом Савченко" його звільнили прямо із залу суду за амністією.

Сергій Юдаєв. Фото:kh.vgorode.uaУ Київському районному суді Харкова відбулося засідання у справі сепаратиста Сергія Юдаєва, який навесні 2014 захоплював будівлю Харківської ОДА і влаштовував погроми в редакції місцевого телеканалу. Про це пише УНН, передають Патріоти України.

Згідно з вироком суду, С.Юдаєву призначили покарання у вигляді 8 років утримання під вартою, але за "Законом Савченко" його звільнили прямо із залу суду за амністією.

Зараз йому призначено 5 років умовно з випробувальним терміном на 3 роки.

Оголошення вироку було призначено на 11:00, однак, о 10:51 невідомий повідомив про мінування будівлі. Експерти оглянули 1,4 тисячі квадратних метрів приміщень і 2 тисячі квадратних метрів прилеглої території, евакуювали 172 людини. Ніяких вибухових речовин не виявили.

О 15:54, після того, як учасники процесу увійшли в зал і суддя Світлана Шмадченко приступила до оголошення вироку, надійшло ще одне повідомлення про закладену в будівлі вибухівку. Цього разу ніхто приміщення не покинув і суддя продовжила засідання.

Сергій Гапонов, Олег Крутов і Денис Левченко, обвинувачені в масових заворушеннях під час захоплення ХОДА в рамках цього ж провадження засуджені до п'яти років позбавлення волі і звільнені від відбування покарання з випробувальним терміном три роки.

Як відомо, 6 і 7 квітня 2014 року перед будинком Харківської ОДА відбулися мітинги, які переросли в масові заворушення. Тоді проросійські активісти захопили будівлю облдержадміністрації. Звільнили адміністративну будівлю та затримали прихильників "російської весни" бійці спецпідрозділу МВС України "Ягуар".

Серед 63 обвинувачених - три людини проходять як організатори масових заворушень. Це Сергій Юдаєв, Єгор Логвинов і Спартак Головачов. Юдаєва затримали 8 квітня 2014 року в Харкові після звільнення будівлі ОДА.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...