Похід в аквапарк для дітей у Харкові закінчився реанімацією: Очевидці розповіли подробиці масового отруєння (відео)

Правоохоронці вже порушили кримінальне провадження за статтею про невиконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей.

Аквапарк "Джунглі" у Харкові. Фото: all-ukraine.com.ua.

Похід в аквапарк закінчився лікарняними ліжками для шістьох маленьких харків'ян і оглядами в медиків для ще кількох десятків людей. Постраждалі поволі приходять до тями після пережитого потрясіння та вимагають відповідальності від керівництва розважального центру. Про це йдеться в сюжеті ТСН, передають Патріоти України.

Наталка пише заяву в поліцію просто під стінами лікарні, де опинилися двоє її синів, які прийшли в аквапарк відзначати день народження. Запах хлорки в приміщенні насторожив жінку ще на початку святкування. "Ми почали плавати, купатися, потім почали відходити вбік, бо нічим було дихати. Всі співробітники стояли з закритими обличчями – я зрозуміла, що щось сталося", - розповіла мама постраждалих дітей Наталка Неделько.

За її словами, різкий хімічний запах швидко поширився аквапарком. "Там були маленькі немовлятка – у памперсах дітки! Дітей почали виводити потроху, почали приймати всі душ, а коли моїй дитині зовсім стало зле, ми почали викликати швидку", - каже вона.

Людей обурює, що жодної допомоги від адміністрації закладу вони так і не дочекалися. "Комп'ютер ввімкнений, а нікого нема. Я повертаюся, кажу: адміністратор де? Нікого нема. Гардеробні нам сказали: ну, напоїть діток молочком, форс-мажорні обставини", - каже мама іншої постраждалої дитини Зінаїда Антонюк. У постраждалих почався сильний кашель. "Кашель був до блювоти, жахливий. І дуже сльозилися очі. Їм було погано. Ти свою дитину тримаєш на руках, їдеш у швидкій, тебе трясе, лікарі незрозуміло що говорять, неясно, чим отруїлися", - розповіла про пережите Тетяна Ковальова.

Тепер свої запитання та претензії люди адресують до поліції. Правоохоронці вже порушили кримінальне провадження за статтею про невиконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей. Резонансну справа взяла на контроль обласна влада. Чиновники обурені тим, що адміністрація аквапарку не дозволяла взяти проби води з басейну, щоби з'ясувати речовину, котра потруїла дітей.

Сьогодні аквапарк працює у звичайному режимі, закривати його не стали. Але від коментарів у закладі відмовляються, посилаючись на те, що адміністрація пішла на вихідні. Оскільки керівництва немає на місці, навіть попри надзвичайну подію, журналістам порадили звернутися за коментарями в понеділок.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...