Поліція у Санкт-Петербурзі затримала активістів штабу Собчак за напис на льоду "Проти Путіна" (фото)

Затриманих було дев'ять осіб. Їх невдовзі відпустили, оскільки "не змогли вигадати статті".

Фото:Facebook

У ніч на 4 березня в Санкт-Петербурзі за напис на льоду річки Фонтанки, у якому згадали президента РФ Володимира Путіна, поліція затримала волонтерів передвиборчого штабу російської журналістки Ксенії Собчак. Про це у Facebook повідомила координатор штабу Наталія Грязневич, зазначають Патріоти України.

"Вам уночі загрожує небезпека? Телефонуйте до поліції і кажіть, що поруч із вами хтось пише на снігу "Проти Путіна", і загін приїде протягом п'яти хвилин! Групу волонтерів нашого штабу затримали вночі за "напис, що ганьбить президента". Тепер ви зрозуміли: бути проти Путіна в Росії – це незаконно", – написала вона.

За словами Грязневич, щоб знищити напис, на місце інциденту за 15 хвилин прибула пожежна машина. "От і не стало "поганого напису". Слабко, Смольний, дуже слабко. Треба було викликати криголам!" – прокоментувала вона.

Видання "Фонтанка" уточнює, що затриманих було дев'ять осіб. Їх відпустили, оскільки "не змогли вигадати статті".

Як відомо, Собчак подавала у Верховний суд Росії скаргу на реєстрацію Путіна як кандидата на президентських виборах, які відбудуться 18 березня 2018 року. Суд відмовив у задоволенні позову і 26 лютого відхилив апеляцію Собчак на це рішення.

Собчак підкреслювала, що Путін уже тричі був президентом Росії і, відповідно до конституції РФ, більше не має права висувати свою кандидатуру на цю посаду.

Згідно з ч. 3 ст. 81 конституції РФ, "одна й та сама особа не може обіймати посаду президента Російської Федерації більше ніж два терміни поспіль".

Путін іде на вибори самовисуванцем.

Згідно з результатами опитування "Левада-центру", проведеного з 1-го до 5 грудня 2017 року, чинного президента на виборах готовий підтримати 61% росіян. Собчак іде на вибори під гаслом "Проти всіх". На зустрічі з виборцями 1 грудня вона підкреслила, що виступає проти "цієї влади, проти Путіна".

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...