"Полонений скандал": СБУ "рубанула" по Рубану через антиукраїнську позицію, - волонтер

Володимир Рубан дійсно міг побувати у Мінську як приватна особа, але він ніколи не брав участі в офіційних перемовинах чи зустрічах.

Володимира Рубана вивели на "чисту воду". Фото: sobytiya.tv.

"Той незручний момент, коли консул "дірки" вже так замучив усіх своєю антиукраїнською діяльністю і самодіяльністю, що СБУ змушена робити заяви", -так волонтер Роман Доник прокоментував у соцмережі сьогоднішню заяву Служби безпеки України відносно того, що керівник Центру звільнення полонених ГО "Офіцерський корпус" Володимир Рубан не має повноважень вести переговори щодо звільнення полонених українців, передають Патріоти України.

СБУ офіційно наголошує, що В. Рубану не надавалися жодні доручення чи повноваження вести будь-які переговори щодо звільнення громадян України. Служба безпеки України продовжує активну роботу із визволення заручників з рук терористів – кожного з наших громадян, хто потрапив у таку біду. Це один з пріоритетів. На сьогодні уже вдалося звільнити 2998 осіб. У неволі насильно утримуються ще 131. Тривають важкі переговори про обмін у форматі «усіх на усіх», передбачений Мінськими домовленостями.

У Службі безпеки створено Об’єднаний центр з координації пошуку, звільнення незаконно позбавлених волі осіб, заручників та встановлення місцезнаходження безвісти зниклих в районі проведення антитерористичної операції. Ще раз підкреслюємо – сьогодні лише цей Центр уповноважений Службою безпеки від її імені вести перемовини про звільнення, робити заяви – адже зайве слово, невчасна емоція може вартувати людського життя.

Ми вдячні усім волонтерам, громадським активістам, які тривалий час допомагають нам рятувати заручників. Залишаємося й надалі пліч-о-пліч з тими, хто уже дійсно поринув у ці справи з головою, щиро цим живе, підтримує сім’ї заручників. Ми спільно робимо і віримо, що завершимо цю справу – повернуті будуть усі без винятку. Результат є там, де кожен крок зважений, а люди не шукають марної слави чи вигоди, де мотивація одна – безкорисна допомога. Водночас закликаємо тих, хто, безпідставно прикриваючись Службою, втручається у цей делікатний процес, - не гратися долями людей!

Останнім часом такий собі громадянин В. Рубан поширює заяви, що начебто він, як представник СБУ, проводив якісь переговори з можливого звільнення громадян України в Мінську та начебто обговорював там вірогідність їхнього обміну на російських військовослужбовців. СБУ офіційно наголошує, що В. Рубану не надавалися жодні доручення чи повноваження вести будь-які переговори щодо звільнення громадян України.

Тривалий час він безпідставно називає себе «генералом» спецслужби, з його слів так його представляють і окремі ЗМІ. Це також не відповідає дійсності. У Мінську триває робота Тристоронньої контактної групи і чотирьох підгруп, де Україну представляють уповноважені на це особи. Звичайно, пан Рубан міг побувати у Мінську як приватна особа, але він ніколи не брав участі в офіційних перемовинах чи зустрічах.

Питання звільнення українських громадян, які стали політв'язнями в РФ, зокрема, Надії Савченко, Олега Сенцова, Олександра Кольченка перебуває на особистому контролі Президента, про це йдеться на всіх міжнародних зустрічах. Спекулювати на цих темах, надаючи недостовірну і відверто вигадану інформацію - це вводити в оману суспільство і родичів полонених. Служба безпеки України відкрита до співпраці у пошуці і звільненні громадян, що перебувають на окупованих територіях чи у РФ у форматі роботи волонтерів з міжвідомчим центром, але при цьому вкотре закликає відмовитися від спекуляцій і неправдивих заяв.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...