Польські праворадикали: Москаль розповів, хто намагався підпалити будівлю Закарпатського союзу угорців в Ужгороді (фото)

​Члени цієї організації також брали участь в бойових діях на Донбасі на боці бойовиків "ЛДНР", наголосив голова Закарпатської ОДА.

Геннадій Москаль. Фото:УНІАН

Офіс "Товариства угорської культури Закарпаття" в ніч на 4 лютого намагалися підпалити громадяни Польщі, члени праворадикальної організації "Фаланга". Про це на своєму офіційному сайті заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації Геннадій Москаль, інформують Патріоти України.

"Особи встановлені правоохоронними органами. Це Адріан Марглевскі (Adrian Marglewski) 01.04.1996 р.н., житель міста Краків і Томаш Рафал Шімков'як (Tomasz Rafal Szimkowiak) 24.01.1993 р.н., житель міста Бидгощ. Обидва громадяни Польщі , послідовники праворадикальної організації "Фаланга", члени якої брали участь в бойових діях на Донбасі на боці бойовиків так званих "ЛНР" і "ДНР", - підкреслив він.

До того ж Москаль оприлюднив фото паліїв, які були знайдені на їхніх сторінках в соцмережі Facebook.

Томаш Рафал Шімков'як

"Встановлено, як іноземці приїхали на Закарпатті (через ПП "Ужгород" на словацько-українському кордоні), де оселилися (хостел на вул. Толстого в Ужгороді), якими телефонами користувалися для координації дій", - зазначив голова ОДА.

Адріан Марглевскі

За словами Москаля, іноземці скоїли дві спроби підпалу. "Перша - в 1.00 ночі 4 лютого з фото- і відеофіксацією для звіту. Оскільки наслідки підпалу здалися злочинцям незначними, о 4.08 вони зробили ще одну спробу підпалу, купивши перед тим на одній з АЗС бензин в пластиковій тарі.

Вранці рейсовим автобусом іноземці виїхали за межі України через ПП "Ужгород" на українсько-словацькому кордоні. у нас є прізвища паліїв, дати народження, номери паспортів та інші особисті дані", - додав він, запевнивши, що обом іноземцям заочно буде оголошено підозру, після чого їх оголосять в міждержавний розшук.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...