Полторак розповів, коли в ЗСУ з’явиться жінка-генерал

Така можливість буде у прекрасної статі завдяки реформам в армії.

Серед українських жінок з'являться генерали. Фото: Рейтерс.

До 2020 року в українській армії можуть з’явитися жінки на посаді генерала. Про це в ефірі українського ТБ розповів міністр оборони Степан Полторак, передають Патріоти України із посиланням на українські ЗМІ.

Військовий зазначив, що така можливість з’явиться завдяки реформам в армії. «Я думаю, що можливість така є. Я не знаю, наскільки це можливо в 2018 році, але я вважаю, що до кінця реформування Збройних сил до 2020 року точно така можливість є … Я думаю до цього часу у нас військовослужбовці – жінки пройдуть всі посади, які дозволять отримати військове звання генерал», – зазначив глава Міноборони.

При цьому Полторак акцентував, що 20% з усього складу Збройних сил – жінки. Нагадаємо, міністерство оборони України в 2018 році збільшить обсяг закупівлі і модернізації озброєнь і військової техніки, розповів міністр оборони Степан Полторак.

Військовий зазначив, що фінансування збільшиться на 21%. «Наш мінімальний запит на наступний рік склав 141,2 млрд грн. З держбюджету Міноборони отримало 86 млрд грн, що становить 2,58% ВВП. І навіть цей фінансовий ресурс дає можливість значно збільшити – на 21% – обсяг закупівлі і модернізації озброєнь і військової техніки», – зазначив Полторак.

Вбила рідкісна хвороба: Відомий український футболіст помер у 45 років (фото)

неділя, 28 травень 2023, 12:27

На 46-му році життя після тривалої боротьби з невиліковною хворобою помер колишній футболіст запорізького "Металурга", "Чорноморця" та "Оболоні" Дмитро Каряка, повідомили на його сторінці у Facebook ексодноклубники гравця, передають Патріоти України. Щ...

Укргідрометцентр уточнив прогноз погоди на неділю, 9 квітня

неділя, 9 квітень 2023, 5:55

У неділю, 9 квітня, погода буде хмарною з проясненнями. У переважній частині країни практично весь день дощитиме, подекуди з грозою. Температура в Україні коливатиметься від 7° морозу вночі до 15° тепла вдень. Про це повідомив Український гідрометеорол...